Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Spajić: Nijedan cent nisam primio od Do Kvona, posljednji put sam ga vidio prošle godine; Knežević: Sreli ste se i 2022.

Spajić je rekao da nikada nijedan cent nije primio od Do Kvona i nekoga sa crvene Interpolove potjernice

Lider i nosilac liste Pokreta “Evropa sad” Milojko Spajić pozvao je premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića i ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića da dostave dokaze da je Pokret Evropa sad i on lično uzeli i jedan euro od Južnokorejca od Do Kvona.

Spajić je rekao da nikada nijedan cent nije primio od Do Kvona i nekoga sa crvene Interpolove potjernice.

– Nemam problem da se dostave dokazi sa uplatnicam, sa bilo čim, ali ako nema dokaza, dva dana pred izbore da se izađe sa takvim monstruoznim optužbama smatram nevjerovatnim činom. To je potpuno montirana afera, vrlo slična se desila Vanji Ćalović. Treba da se oslobodimo takvog licemjerja. Kada je bio DPS svi su govorili o zloupotrebi državnih institucija, sada kada druga strana to radi niko ne primjećuje. Ovo je najgora zloupotreba državnih institucija zarad štete političkim protivnicima od pamtivijeka. Bez ikakvih dokaza savjesni ljudi iz administracijne nam prilaze i izvinjavaju se za ono što rade njihovi nadređeni. Ako je materijal zapečaćen kako su Abazović, Adžić i Medojević znali šta je tamo – upitao je Spajić.

Spajić pita čime je ugrožena bezbjednost države.

– Da li je Milojko Spajić pustio Do Kvona u državu, ili Filip Adžić – naglasio je Spajić.

Spajić je rekao da je Do Kvona upoznao i da je kompanija sa kojom je radio 2018. godine oštećena od Do Kvona. U pitanju je, kako je istakao, prevarant, tističući da se prošle godine posljednji put sreo sa njim.

– Prošle godine je počela ta afera sa Do Kvonom. Ja sam fizičko lice i ne mogu da znam da li je neko na potjernici, ali na granici Crne Gore Adžić i svi iz MUP-a su morali da znaju da je to lice sa potjernice. Sa najdubljim gnušanjem se ograđujem od optužbi Abazovića i Adžića – naglasio je Spajić.

On je rekao da je apsolutno spokojan što se tiče ovog slučaja, naročito zato što ga je Pokret i prijavio.

Knežević: Ne mogu da budu u pravu i Spajić i Abazović

Nosilac liste koalicije “Za budućnost Crne Gore” Milan Knežević kazao je da ako je u pravu Spajić funkcioner Evrope sad Andrej Milović, onda u ovom slučaju treba da odgovara Abazović. On je rekao i da se

– Ne mogu da budu u pravu i Spajić i Abazović, jedan od njih dvoje ne govori istinu. Mi smo na Vijeću za nacionalnu bezbjednost saznali da se na Luštici, ili Portonovom nalaze bjegunci, kriptovalutaši koji su pod ozbiljnim sumnjama da peru novac u Crnoj Gori i pretpostavilo se da je to egzotični raj za kriptovalutaše koji peru novac u Crnoj Gori. Vaša firma je odlično prošla ako je Do Kvon prevario za 75.000 eura, jer on je pravario za veći iznos i Južnu Koreju i SAD. Zato sam mislio da je ugrožena nacionalna bezbjednost – naglasio je Knežević.

On je rekao da nijedan tajni podatak nije iznijet na sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost, dodajući da se Spajić sa Do Kvonom sastajao i u novembru 2022. kada je već bio na Interpolovoj potjernici.

Živković: Nadležni da se odgovorno odnesu prema aferi

Nosilac liste koalicije “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada” Danijel Živković kazao je da je očekivao da se prvo oglase nadležne institucije po pitanju ove afere.

– Radi se o ozbiljnoj aferi jer optužbe ne dolaze od anonimusa, već premijera u tehničkom mandatu. On je sazvao Vijeće za nacionalnu bezbjednost, a član je Milan Knežević. Pozivam nadležne da se što prije izjasne o ovoj aferi. Da ne bismo tumarali po medijima i slušali optužbe, nadležni treba da se odgovorno odnesu prema ovoj aferi – naglasio je Živković.

Smatra da je tužilaštvo već trebalo da se oglasi, jer će, smatra ovo uticati na izborni proces.

Bečić: Čekamo odgovor institucija

Nosilac liste koalicije “Hrabro se broji” Aleksa Bečić rekao je da njihov stav principijelan i u ovom i sličnim situacijama.

– Nismo ovdje da nekom vjerujemo, ili ne vjerujemo, ili da gatamo u pasulj, već smo učinili da izgradimo institucije sistema u dvije i po godine. Makar smo ozdravili tužilaštvo i mi jedino vjerujemo institucijama sistema i čekamo njihov odgovor – poručio je Bečić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
10.06.2023-10:00 10:00

…”ko jednom laže drugi put mu se ne vjeruje…” / ovaj je to uradio vise puta NO istinu što prozbori …/