Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Spajić: ”Jedinstveni DPS” radi na tome da Mandić uđe u drugi krug kako bi Đukanović, na kraju, pobijedio

Budžet je, kako je naveo, napravljen da bi se Đukanović zadržao na vlasti

Lider pokreta Evropa sad Milojko Spajić kazao je na današnjoj konferenciji za medije da “jedinstveni DPS” radi na tome da Andrija Mandić, kandidat DF-a prođe u drugi krug, kako bi pobjedu na kraju odnio Milo Đukanović.

Budžet je, kako je naveo, napravljen da bi se Đukanović zadržao na vlasti.

Govoreći o najnovijem zaduženju Vlade Crne Gore od 100 miliona kod Dojče banke, funkcioner ES Branko Krvavac rekao je da će ovo zaduženje imati više troškova u odnosu na zaduženje od 750 miliona, koje se desilo u vrijeme rukovodstva Spajića Ministarstvom finansija i socijalnog staranja.

“Nešto što određuje kamatnu stopu je to kakva je fiskalna snaga jedne zemlje. U budžetu za 2023. imate konstantan rast deficita, i morate do kraja godine da se zadužite 500 miliona do kraja godine. To predviđa ovaj Damjanovićev budžet. Ali, gdje se zadužiti? Ko će nam dati taj novac? I taj aranžman sa MMF-om o kojem oni pričaju, to takođe nije sigurna mogućnost da se zadužimo”, ocjenjuje Kravavac.

Spajić ukazuje da trenutno stanje u državi ne može riješiti Vlada u tehničkom mandatu, jer, kako kaže, “država je u blokadi, trenutno ne diše i ne funkcioniše”.

“Ovakva Vlada treba da se uozbilji, preuzme odgovornost, zatim, Damjanović treba da se uozbilji. Ne možete koristiti sredstva od ekonomskog državljanstva, koja ste prikazali u januaru, za pokrivanje troškova iz tekuće potrošnje. Vrijeme je da država prodiše, da bude odblokirana. Ovakvo stanje nije održivo”, kaže Spajić.

Na pitanje novinara da li će se ekonomsko-politička kriza riješiti raspuštanjem Skupštine, Spajić kaže da su slamka spasa upravo parlamentarni izbori.

“Bolje je za sve partije, a najbolje za građane da dobijemo stabilnu Vladu i Parlament, kako bi i investitori ozbiljno shvatili našu državu i u krajnjem investirali. Definitivno je vrijeme da se ide na vanredne parlamentarne izbore kako bismo izašli iz krize”, zaključuje Spajić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
15.03.2023-17:11 17:11

…kako ovoga nije sramota ,poslije SVEGA …
još i “spletkari “,dodaje još jedan nesojluk u karakter… on sve zna !?

COL
15.03.2023-20:02 20:02

Da je na skupu bilo Crnogoraca neko bi mu reka ,,aj ne Laži”…