Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Spajić: Crna Gora mora biti ekonomija 21. vijeka

Premijer se sastao sa ambasadorima Njemačke, Italije i Francuske

Crna Gora mora biti ekonomija 21. vijeka koja je otvorena za kredibilne investitore sa ekspertizom i iskustvom, kazao je premijer Crne Gore Milojko Spajić tokom današnjeg susreta sa ambasadorom Njemačke Peterom Feltenom.

Iz Kabineta predsjednika Vlade su saopštili da je Spajić održao danas pojedinačne konsultacije sa ambasadorima država članica Evropske unije i NATO partnerima: ambasadorkom Italije Andreinom Marselom, ambasadorkom Francuske An Mari Maske i ambasadorom Njemačke Peterom Feltenom, sa kojima je razgovarao o evropskoj perspektivi Crne Gore i mogućnostima za unaprjeđenje bilateralne saradnje na svim nivoima.

Premijer je, kako je navedeno, ambasadore informisao o namjeri Vlade da nakon dobijanja Izvještaja o napretku sa pažnjom razmotri sve preporuke i definiše Akcioni plan kako bi se u najkraćem roku počelo sa konkretnim aktivnostima u pravcu primjene preporuka.

Milojko Spajić – Andreina Marsela/Foto: Kabinet predsjednika Vlade CG

Navodi se da ambasadorka Italije čestitala je Spajiću na izboru Vlade ističući da Italija podržava Crnu Goru na njenom evropskom putu, te da očekuje da se tradicionalno dobri bilateralni odnosi unaprjeđuju u pravcu snaženja ekonomske saradnje.

U tom kontekstu, kako ističu, najavljena posjeta privredne delegacije Italije Crnoj Gori.

Sa ambasadorkom Francuske An Mari Maske premijer Spajić je razgovarao o otvaranju Regionalnog centra za sajber bezbjednost koje je planirano na proljeće 2024. godine, te mogućnostima za saradnju u oblasti turizma, energetike i odbrane.

Milojko Spajić – An Mari Maske/Foto: Kabinet predsjednika Vlade CG

Iz premijerskog kabineta su kazali da je Mari Maske poželjela uspjeh 44. Vladi i izrazila spremnost Francuske da na ekspertskom i drugim nivoima podrži aspiracije Crne Gore koje će biti na liniji dostizanja evropskih standarda u svim oblastima.

Na sastanku sa ambasadorom Njemačke Peterom Feltenom bilo je riječi o interesovanju njemačkih kompanija za investiranje u Crnu Goru, posebno u oblasti trgovine i energetike.

„Vlada ima nulti stepen tolerancije na monopole i korupciju. Crna Gora mora biti ekonomija 21. vijeka koja je otvorena za kredibilne investitore sa ekspertizom i iskustvom“ istakao je Spajić.

Premijer je ambasadorima poručio će na vanjskopolitičkom planu Crna Gora biti pouzdana saveznica NATO i proaktivna buduća članica Evropske unije.

„Gradimo mostove saradnje za evropsku budućnost Crne Gore“, zaključio je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve