Ponedjeljak, 13 Maja, 2024
Rubrika:

SNP zahtijeva: Provjeriti gdje je novac za Infektivnu kliniku

Socijalistička narodna partija (SNP CG) poziva nadležne državne službe da se dogovore oko pitanja izgradnje nove Infektivne klinike Kliničkog centra Crne Gore, da se provjeri gdje je novac koji je izdvojen za tu namjenu još 2018. godine uz podršku Evropske unije, da se konačno dâ precizan datum početka izgradnje Klinike

Socijalistička narodna partija (SNP CG) poziva nadležne državne službe da se dogovore oko pitanja izgradnje nove Infektivne klinike Kliničkog centra Crne Gore, da se provjeri gdje je novac koji je izdvojen za tu namjenu još 2018. godine uz podršku Evropske unije, da se konačno dâ precizan datum početka izgradnje Klinike.

foto Arhiva

Iz SNP-a napominju da je cjelokupna situacija u Crnoj Gori i prije početka pandemije korona virusa zahtijevala ozbiljno ulaganje u osavremenjavanje uslova u zdravstvenim ustanovama.

“Na nedavno održanom premijerskom satu predsjednik Vlade Duško Marković saopštio je da će sva sredstva od donacija sakupljenih tokom trajanja pandemije virusa korona biti iskorišćena za izgradnju nove Infektivne klinike. Jedna, reklo bi se, dobra i racionalna ideja, sadrži “mali” problem. Naime, o izgradnji infektivne klinike se govorilo mnogo posljednjih godina, a konačno sredstva za ovu namjenu izdvojena su 2018. godine, uz podršku Evropske unije. SNP  pita premijera da li je loše informisan ili je u pitanju pretenzija da se građani uvjere da vlast zaista brine o njihovom zdravlju i tako pokuša osvojiti još neki glas na predstojećim izborima?”, navodi se u saopštenju.

Iz SNP-a kažu da ostaje nejasno da li su i na šta utrošena sredstva iz budžeta i iz IPA fondova EU, “kada cijela crnogorska javnost zna da za novu Infektivnu kliniku nije postavljen ni kamen temeljac”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve