Nedjelja, 12 Maja, 2024
Rubrika:

SNP poziva Vladu da pomogne studentima

Socijalistička narodna partija uputila je zahtjev Vladi da prvim narednim mjerama dodijeli jednokratnu pomoć svim studentima. Predlažu da se studentima, do kraja akademske godine ne naplaćuju bilo kakva finansijska opterećenja, kao što se moraju osloboditi i plaćanja usluga prevoza u gradu, u kom studiraju

Socijalistička narodna partija uputila je zahtjev Vladi da prvim narednim mjerama dodijeli jednokratnu pomoć svim studentima. Predlažu da se studentima, do kraja akademske godine ne naplaćuju bilo kakva finansijska opterećenja, kao što se moraju osloboditi i plaćanja usluga prevoza u gradu, u kom studiraju.

SNP

”U vladinom paketu mjera zaboravljen je veliki broj ljudi. Među onima koji čekaju pomoć su i studenti. Mnogi od njih rade, kako bi finansirali svoje studiranje, a neki od njih čak pomažu i svoje roditelje. Pri svemu tome ne smijemo zaboraviti ni činjenicu da ogroman broj njih svoj studentski život vodi plaćajući visoke podstanarske dažbine”, poručuju iz SNP-a.

Iz SNP-a kažu da su sigurni da u budžetu Crne Gore ima dovoljno novca za ove namjene.

”U to nas uvjerava i činjenica, koju smo više puta podvukli, da je Vlada mnogo puta oprostila dugove najvećim dužnicima bliskim vlasti, kao što je podržavala neuspješna preduzeća poput  Montenegroerlajnza, koji je samo prošle godine dobio pomoć od čak 155 miliona eura”, saopštili su iz SNP-a.

Poručuju da se tako moraju naći sredstva i za budućnost naše države, koju predstavljaju studenti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve