Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

SNP: Politički život Demokrata zasnovan na manipulacijama i neistinama

Saopštenja i čitav politički život Demokratske Crne Gore zasnovan je na manipulacijama, neistinama, lovom na vještice, prozivanjem za izdaju ne gledajući na sopstvene redove i sve ono što ih je dovelo na marginu političkih dešavanja i koalicioni kapacitet ravan je nuli, poručuju iz SNP

Saopštenja i čitav politički život Demokratske Crne Gore zasnovan je na manipulacijama, neistinama, lovom na vještice, prozivanjem za izdaju ne gledajući na sopstvene redove i sve ono što ih je dovelo na marginu političkih dešavanja i koalicioni kapacitet ravan je nuli, poručuju iz SNP.

“Moramo podsjetiti naše doskorašnje koalicione partnere, da su oni u koaliciji sa DF i SNP (koalicija Zdravo Berane) vršili lokalnu vlast u Beranama, pa kritike upućene na rad Lokalne samouprave čiji su dio, mogu se jedino odnositi na rad njihovih kadrova.

Naime, komunalni red odnosno NERED je zapravo u nadležnosti Sekretarijata za stambeno – komunalne poslove kojim rukovodi sekretar iz redova Demokratske Crne Gore, sa stanjem infrastrukture o kojem je „brinuo“ menadžer Opštine Berane, takođe kadar Demokratske Crne Gore, za lošu naplatu prihoda i poreza kojim bi se finansijsko stanje dovelo u bolji položaju Opštine da je upravljano na adekvatan način, takođe je sekretar kadar DCG…

Zato pozivamo Demokratsku Crnu Goru da svoje kadrove kritikuju na svojim sjednicama ili javnim saopštenjima direktno upućenim upravo njima…da se ne kriju iza saopštenja kojim pokušavaju da prebace odgovornost na Socijalističku narodnu partiju”, navode u saopštenju.

Dakle, kako dodaju, “nesposobnost, neodgovornost, neozbiljnost svojih kadrova koji su bili na mjestima sekretara sekretarijata koje ste kritikovali uputite direktno njima i krivce tražite isključivo u svojim redovima”.

To koliko su se kadrovi Demokratske Crne Gore, kako kažu iz SNP, neozbiljno i neprofesionalno odnosili prema lokalnoj samoupravi i koliko nisu učestvovali u borbi za ovaj grad i građane kroz upravni i administrativni rad govori i činjenica da su u posljednje dvije godine sekretari sekretarijata koji su iz redova Demokrata više proveli na bolovanjima, godišnjim odmorima i tražili druge razloge kako bi izbjegli svoje nadležnosti, a što se lako može provjeriti uvidom u evidenciju prisustva na radnom mjestu.

“Što se tiče nelegalnog raspisivanja javnog konkursa, moramo opet, sa zadovoljstvom podsjetiti naše kolege iz redova Demokrata da je rukovodstvo Opštine uvijek radilo na pošten i zakonit način.

Ovu neobaviještenost ćemo im oprostiti jer činjenica je da nedolaskom i neobavljanjem svojih radnih zadataka u lokalnoj samoupravi nisu ni mogli biti upućeni. Zakonito je raspisan konkurs za radno mjesto sekretar Sekretarijata za sport, kulturu, mlade i saradnju sa NVO, i to se lako može provjeriti.

Problem Demokrata nije u poštovanju propisa i zakona, već u činjenici da iz svojih redova nisu mogli pronaći kadar koji bi obavljao ovu, jednu od najvažnijih funkcija u Opštini Berane, već su osam mjeseci napuštali ovo radno mjesto, tražili i izgubili se u traženju adekvatnog kadra”, dodaju iz SNP.

Toliko o, kako kažu, njihovoj ozbiljnosti i kadrovskom potencijalu i toliko o njihovoj brizi o lokalnoj samoupravi i građanima te opštine.

“Prije izbora obećavanje brda i dolina, dijeljenje vitamina i čokoladica, cirkusa i raznih igrarija, nakon izbora grabež za fotelje i radna mjesta koja će biti prekrivena bolovanjima i godišnjim odmorima ili drugim razlozima, i tako biti blokiran i stagniran rad u pojedinim sekretarijatima kao što je bio slučaj do danas”, smatraju iz SNP-a.

Elem, Demokratama, kako dodaju, nije prvi put da se ponašaju na taj način, “vođeni su i učeni školom iz svoje centrale, koji su više puta blokirali napredak Crne Gore, blokadom i opstrukcijma u izbor sudskog i tužilačkog savjeta, zbog sopstvenih fotelja i ličnih interesa”.

Kada je riječ o „rušenju Vlade“ podsjetili su da SNP nije podnijela inicijativu za izglasavanje nepovjerenja 42. Vlade, te da nijesu bili ni inicijatori smjene njihovog lidera sa mjesta predsjednika Skupštine.

“Već su oni bili ti koji su organizovali proteste, ne nakon smjene Vlade koju su podržavali, već nakon smjene Alekse Bečića, i na taj način pokazali neodgovornost i neozbiljnost prema našoj državi.

Na neodgovorne, neprofesionalne, neadekvatne komentare i saopštenja Demokratske Crne Gore se nećemo obazirati, jer oni dovoljno o sebi kažu kroz svoja saopštenja.

SNP je ponosan na svoj osmogodisnji rad u lokalnoj samoupravi i sve ono što je urađeno u prethodnom periodu, a za šta su nam građani Berana dali povjerenje i zato smo pojedinačno najjači politički subjekat u Beranama”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
26.05.2022-18:35 18:35

Podśećaju me na one popadije iz pripovjetke pop Ćira i pop Spira…