Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Snažnija podrška Luksemburga evropskom putu Crne Gore

Ocijenjeno je da je parlamentarna saradnja između dvije zemlje jedan od važnih preduslova za jačanje političkih odnosa, posebno u kontekstu podrške Luksemburga ubrzanju evropskog puta Crne Gore

U okviru posjete Luksemburgu predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se i sa predsjednikom Predstavničkog doma Fernandom Etgenom. Sastanku je prisustvovao predsjednik Odbora za vanjske i evropske poslove Iv Kruhten sa članovima tog odbora.

Ocijenjeno je da je parlamentarna saradnja između dvije zemlje jedan od važnih preduslova za jačanje političkih odnosa, posebno u kontekstu podrške Luksemburga ubrzanju evropskog puta Crne Gore.

“Očekujem da Luksemburg bude snažan glas podrške za što brže učlanjenje Crne Gore u EU. Naša zemlja je posvećena ispunjavanju reformi i u tom procesu očekujemo još agilniju podršku Parlamenta Luksemburga”, kazao je Milatović.

U otvorenom i prijateljskom razgovoru sa parlamentarcima, Milatović je podsjetio na spoljnopolitičke prioritete Crne Gore: ubrzanje reformi sa ciljem učlanjenja u Evropsku uniju, jačanje kredibilnosti Crne Gore kao NATO članice i unaprjeđenje dobrosusjedskih odnosa.

Predsjednik Predstavničkog doma Fernand Etgen naglasio je da cijene posvećenost predsjednika Milatovića evropskoj agendi, ističući da dvije male države sa bogatstvom različitosti dijele iste vrijednosti i viziju demokratskog i ekonomskog razvoja.

Uz jačanje bilateralne saradnje, boravkom u Luksemburgu Milatović je nastavio niz posjeta prijestonicama Evropske unije u cilju ubrzanja evropskog puta Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve