Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Smolović: Ni partija ni ja nemamo podatke o upisu novih birača u Mojkovcu

Smolović je kazao i da vjeruje u pobjedu njegove liste na mojkovačkim izborima, zakazanim za 5. decembar.

Nosilac liste DPS-LP-SD „Mojkovac – naša kuća“ Predrag Smolović kazao je u intervjuu Pobjedi da ni on, ni njegova partija, nemaju podatke o upisu novih imena u birački spisak u Mojkovcu, zbog čega su posljednjih dana predstavnici tamošnje opozicije blokirali zgradu MUP-a.

Smolović je kazao i da vjeruje u pobjedu njegove liste na mojkovačkim izborima, zakazanim za 5. decembar.

Što očekujete od predstojećih izbora u Mojkovcu? Očekujete li pobjedu Demokratske partije socijalista?

SMOLOVIĆ: Apsolutno. DPS je u koaliciji sa SD‐om i LP‐om, tako da smo ovoga puta ujedinili sve progresivne snage, kako bi ova pobjeda bila još snažnija i uvjerljivija. Danas DPS u Mojkovcu ima 18 od 31- og odbornika, a SD jednog.

Pri predstavljanju saopšteno je da se na listi nalazi gotovo 70 odsto novih kandidata za odbornike. Da li u tom smislu govorimo o novoj energiji koja će dati dodatni impuls reformama unutar stranke?

SMOLOVIĆ: Tačno. DPS je partija koja prolazi kroz proces reforme, kako na centralnom, tako i na nivou našeg Opštinskog odbora. Jedan od razloga ovakvog pristupa je i primjena novih principa, pri formiranju liste. Drugi je i opomena koju smo dobili na izborima 30. avgusta. Na ovaj način šaljemo poruku za spremnost da se mijenjamo. I da sa novom energijom i novim okolnostima nastavimo uspješno da vodimo ovu lokalnu upravu.

Nudite li nešto novo građanima u kampanji i očekujete li da to prepoznaju?

SMOLOVIĆ: U svakodnevnoj sam komunikaciji sa građanima i zaključujem da su naš rad i odgovornost prepoznati. Da postoji ozbiljno povjerenje u sve ono što je rađeno u prethodnom periodu. Povjerenje u sve preduslove koje smo pravili da Mojkovac bude funkcionalna i ekonomski održiva zajednica.

Mojkovac je kroz ovo dobio priliku da se ekonomski profiliše kao uređen i funkcionalan poljoprivredno-turistički centar. Napominjem da se za ove potrebe na prostoru Bjelasice troši više desetina miliona eura. DPS kao ozbiljna i odgovorna partija pred svake izbore izlazi sa potvrdom realizacije prethodnog plana rada i kandidujemo plan aktivnosti za naredne četiri godine.

Na ovaj način svaka mjesna zajednica ima sistematizovane sve potrebe i buduće aktivnosti. Tako da nemam dilemu što se tiče povjerenja i našeg statusa kod građana.

U prethodnim danima građani su se žalili na incidente, neugodnosti koje su doživljavali u zgradi MUP-a. Konkretno, žalili su se na maltretiranje nosioca liste GP Ura Ivana Ašanina koji je navodno pokušavao da zaštiti birački spisak od nezakonitog upisa glasača DPS-a. Kako komentarišete tu cjelokupnu situaciju? Što se to događalo u mojkovačkom MUP-u?

SMOLOVIĆ: Znam za događaje koji si bili aktuelni zadnjih dana, a dešavali su se u zgradi MUP‐a. Rekao sam, nemam ni ja lično, ni partija podatke o upisu, ispisu, prepisu bilo kojeg građanina. Ako postoje nepravilnosti, postoji put, način i sredstvo kroz institucije da se to rješava. Ovo nije i ne smije biti način, to sigurno… Pogotovo ako bilo koji građanin doživi zbog toga neprijatnosti.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Cetinje
22.11.2021-13:55 13:55

Tako je Smolovicu Javno reci da CRNOGORSKI glasovi ne smiju otići kolaboratorima četničke ideologije GP URA i Demokratama da nam se nikad vise ne desi u CG-CETINJSKI 5 SEPTEMBAR Trovanje i Ranjavanje svoji gradjana za interese tudjinaca i zlikovaca !