Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

Smailović: Bošnjaci će izabrati mudro i dostojanstveno

Bošnjaci u nedelju imaju priliku da na mudar i dostojanstven način, kao im to i dolikuje, glasaju za sebe, svoju porodicu i svoje najbliže te na taj način pokažu političku mudrost i zrelost, poručio je poslanički kandidat na listi “Bošnjačka stranka – Ispravno – Rafet Husović”, Amer Smailović

Bošnjaci u nedelju imaju priliku da na mudar i dostojanstven način, kao im to i dolikuje, glasaju za sebe, svoju porodicu i svoje najbliže te na taj način pokažu političku mudrost i zrelost, poručio je poslanički kandidat na listi “Bošnjačka stranka – Ispravno – Rafet Husović”, Amer Smailović.

“Kao neko čija je glavna misija briga o svom narodu, Bošnjačka stranka se pokazala kao najozbiljnija politička opcija za sve pripadnike bošnjačkog naroda u Crnoj Gori. Vodili smo ispravnu politiku i to pokazaju rezultati na svim poljima gdje smo djelovali.

Naši glavni ciljevi su ravnomjeran regionalni razvoj i afirmacija srazmjerne zastupljenosti pripadnika manjinskih naroda u institucijama na svim nivoima. Djelovanjem kroz zakonodavnu i izvršnu vlast na tim poljima smo napravili značajne iskorake i nastavljamo tim putem”, kazao je Smailović.

On je istakao da je Bošnjačla stranka uspjela da u veoma kratkom periodu učini da stvarnost bude povoljnija za bošnjački narod i da pokaže puni demokratski kapacitet kada su se donosile brojne istorijski važne odluke za Crnu Goru.

“Zajedno sa svima ostalima gradimo državu koja je dom svih njenih građana bez obzira na identitetske i sve ostale razlike. U tom pogledu smo podržali sve demokratske procese u Crnoj Gori i predlagali najbolja rješenja za sve njene građane.

Nastavićemo da posvećeno zastupamo interese bošnjačkog naroda i dodatno poboljšamo njegov status. U narednom mandatu će u fokusu naše politike biti ekonomska pitanja i poboljšanje životnog standarda. Želimo da zadržimo mlade i da unaprijedimo uslove koji će im omogućiti da svoje ambicije ostvare u svojoj državi.

Podsticaćemo preduzetničku inicijativu i ohrabrićemo mlade i obrazovane ljude da pokreću sopstvene biznise. Želimo da zaokružimo započete projekte, prije svega na sjeveru, kao i da pokrenemo veća investiciona ulaganja u narednom periodu. Pred nama je vrijeme brojnih izazova i na njih treba odgovoriti na pravi način sa pravim ljudima. Pokazali smo da možemo i hoćemo i zato tražimo veću podršku”, kazao je Smailović.

On je rekao da su Bošnjaci često u posljednje vrijeme bili na udaru retrogradnih političkih subjekata u Crnoj Gori, što ukazuje da i na to treba da imati spreman odgovor i takve ideje treba poslati u prošlost, gdje im je i mjesto.

“To nas neće obeshrabriti i zaustaviti našu borbu za ravnopravnost koju apsolutno zaslužujemo. Zalaganja Bošnjačke stranke biće, kao i do sada, okrenuta dobrobiti naših sunarodnika, svih građana i naše države Crne Gore. Sigurni smo da ćemo dobrim izbornim rezultatom, ojačati našu zastupljenost u Parlamentu i, kao dio vlasti, osnažiti naše prisustvo i uticaj u institucijama
izvršne vlasti. Zato se i vrlo ozbiljno pripremamo za vršenje vlasti i realizaciju našeg izbornog programa. Zato je pred nama nikad jednostavniji i ispravniji izbor-podržati Bošnjačku stranku, jer niko ne može bolje brinuti o svom narodu i ostvariti započete planove”, kazao je Smailović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve