Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Smailović: Očekuje se kriza na državnom nivou, političke elite nisu odgovorile zadatku

''Sve ovo čemu svjedočimo govori da su konstituienti u ozbiljnim nesuglasicama, a građani najviše ispaštaju''

Politička kriza koja se trenutno oslikava na lokalnom nivou u Šavniku, Budvi, Podgorici i Andrijevici vjerovatno će se prenijeti i na državni nivo, smatra poslanik Bošnjačke stranke (BS) Amer Smailović.

Smailović je, gostujući u emisiji “Link” na Radiju Crne Gore kazao da su unutarpartijski interesi na prvom mjestu, a ne put ka Evropskoj uniji.

“Evidentno je da postoji ozbiljna politička kriza. Sve ovo čemu svjedočimo govori da su konstituienti u ozbiljnim nesuglasicama, a građani najviše ispaštaju”, kazao je on.

Komentarišući situaciju u Šavniku, Smailović je kazao da je na djelu nemoć države da se izbori sa problemima.

“Šavnik je bio ozbiljan test za institucije koji one nisu položile. U Budvi i Podgorici postoje nesuglasice. Partije koje su tamo na vlasti utiču i na politiku na državnom nivou. Očigledno je da političke elite koje obnašaju pozicije nisu odgovorile zadatku”, ocijenio je on.

Bošnjačka stranka je stava da je heterogenost da će dovesti do značajne krize i ispostavilo se da je tako.

“Vjerovatno će se lokalna kriza prenijeti na državni. didonantni tonovi su između Bečića i Kneževiča, a tu je Spajić. Mandić želi da ih pomiri, sve to govori o izbiljnosti momenta. Vidjećemo ko je suštinski za evropski put”, kazao je.

Govoreći o rekonstrukciji Vlade, Smailović kaže da je očekuju, ali da Bošnjačka stranka neće odustati od svojih principa i stavova.

“Očekujemo da u razgovorima sa premijerom Milojkom Spajićem ostvarimo dio naših ciljeva. Naši stavovi su, prije svega, proevropski kurs i poštovanje članstva u NATO. Želimo da riješimo probleme koji se tiču standarda građana i da vratimo investicije na sjeveru Crne Gore. Takođe, napomenuo bih da priča oko manjinskih prava u Crnoj Gori još nije zaokružena”, smatra Smailović.

Upitan da li će BS biti dio Vlade, ako u njoj bude koalicija “Za budućnost Crne Gore”, Smailović je odgovorio da su njihovi partneri svi oni koji podržavaju programske ciljeve njihove stranke.

“Mi još uvijek nismo ušli u pregovore. Ali, nećemo dozvoliti da se uruši evropski put Crne Gore. Radićemo na tome da proevropske strukture u Crnoj Gori ne budu zanemarene, bilo da smo dio opozicije ili vlasti”, zaključio je Smailović.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve