Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

SM DPS Crne Gore: Kakvu poruku šaljete mladima kad čovjeka koga država krivično goni za najteža djela, stavljate na čelo Parlamenta?

U krajnjem, ocjenjuju, Andrija Mandić na čelu parlamenta ne znači samo obustavu evropskog puta Crne Gore i potpunu degradaciju državnog i urušavanje međunarodnog ugleda! A malo li je!?

Ako predstavnici nove koalicione vlasti zaboravljaju ko je Andrija Mandić, naše generacije, a da ne govorimo o starijim generacijama, i te kako pamte, saopšteno je Savjeta mladih Demokratske partije socijalista.

Kako su ocijenili, možda ima onih koji su povjerovali u isceniranu katarzu kojom je Putinov idolopoklonik i Vučićev sluga pokušao da, za vrijeme kampanje za predsjedničke izbore, obmane crnogorsku javnost, i, možda, su među njima upravo ovi, čije partije bar na papiru, imaju predznak građanskih i evropskih, ali jedno je sigurno – da bi izbor Andrije Mandića, četničkog vojvode, na mjesto prvog čovjeka crnogorskog parlamenta, značio nikad formalnije i očitije uspostavljanje anticrnogorskog i antievropskog djelovanja sa jedne od čelnih državnih funkcija.

“Dok u Crnoj Gori stasavaju neke nove generacije, koje bi trebalo učiti ispravnom sistemu vrijednosti, koji znači i to da državnički važne poslove ne mogu obavljati oni koji u kontinuitetu tu istu državu izdaju i prodaju za vreću srpskih dinara i vreću ruskih rubalja, Milojko Spajić i njegova “proevropska” svita na čelo Skupštine Crne Gore dovode onoga kome je Beograd važniji od Podgorice”, navoid se u saopštenju.

I, mada, dodaju, u svakom iole normalnom i zdravom sistemu, za svako rukovodeće mjesto u državi se traži potvrda nadležnih organa da lice nije krivično gonjeno i osuđivano, izgleda da to nije slučaj u “oslobođenoj” Crnoj Gori, gdje vas očigledno za funkciju jedne od tri ključne figure u zemlji, ako je suditi po Mandićevom primjeru, značajno preporučuje i to što ste terorista u pokušaju.

Opravdano se, ističu iz SM DPS-a, postavlja pitanje kakva se poruka, ovakvim činjenjima, šalje mladim ljudima u Crnoj Gori!

“Da slobodno mogu hodati po ivici zakona, gaziti Ustav države, biti najgori mogući prestupnik, izvršavati najteža krivična djela koja crnogorsko krivično zakonodavstvo poznaje, a da to opet neće biti prepreka da vode državne institucije”, pitaju se.

Takođe dodaju, smije li to biti atmosfera u kojoj mladi ljudi rastu i razvijaju se, izgrađuju i usvajaju sistem vrijednosti u skladu sa kojim bi trebalo da žive?

“Naravno da ne! Ovo nije i ne može biti Crna Gora na koju se iko ikada smije navići! Ovo nije i ne može biti sudbina Crne Gore s kojom se ijedan dobronamjerni čovjek može i smije pomiriti”, poručuju u saopštenju.

U krajnjem, ocjenjuju, Andrija Mandić na čelu parlamenta ne znači samo obustavu evropskog puta Crne Gore i potpunu degradaciju državnog i urušavanje međunarodnog ugleda! A malo li je!?

“Andrija Mandić na čelu Skupštine znači i figuru na koju se potencijalno ugleda, a nema otvorenije prijetnje i opasnosti po budućnost ove države, a ni veće tragedije za njenu sadašnjost, od te da neko ko se klanja Mladiću, Miloševiću i Karadžiću, postane bilo čiji uzor”, zaključuju iz Savjeta mladih DPS Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
17.10.2023-13:20 13:20

…toliko je ponizavao CG i Crnogorce a Muslimane da i ne govorimo …Toliko je ponizio Cetinje i njegove stanovnike rekavši “… da je Cetinje jedno selo i da treba da izgrade spomenik Aleksandru Karađorđevicu /Aci palikuci/ kako bi turisti dolazili…” ološ za slobodarsko CT -njegov BG nije dao u nijednom ratu a kamoli u vjekovima takvu žrtvu za slobodu …u kojem su stolovale časne CGorske Vladike ;samo da su 7.Petrovica bilo bi znacajno a ne grad koji postoji od 1440odnosno 1450 kada je izgrađena Vlaska crkva …datumi nastanka i burna istorija bila bi ponos i za vece drzave…tako je OLOŠ… Pročitaj više »