Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Slučajevi odbijanja sporadični: Do danas popisano preko 311 hiljada građana

''Možemo reći da je dinamika popisa zadovoljavajuća, gotovo u svim opštinama i u skladu sa planom MONSTAT-a''

Do danas do 10 časova popisano je 311228 građana, 100594 domaćinstva i 442 stana, saopštio je direktor Uprave za statistiku MONSTAT Miroslav Pejović. On naglašava da građani masovno učestvuju u popisivanju, te da su slučajevi odbijanja sporadični.

“Možemo reći da je dinamika popisa zadovoljavajuća, gotovo u svim opštinama i u skladu sa planom MONSTAT-a”, rekao je on u izjavi dostavljenoj medijima.

Prema njegovim riječima građani masovno učestvuju u popisivanju i da su slučajevi odbijanja sporadični.

“Shodno metodologiji popisa Popisna komisija će komunicirati sa tim građanima u cilju pronalaženja rješenja na obostrano zadovoljstvo”, kazao je Pejović.

Kaže da se prijavljene tehničke nepravilnosti rješavaju u realnom vremenu.

“Nepravilnosti možemo karakterizovati na uobičajene, ali i na one koje iziskuju poseban pristup popisivaču. Za lakše nepravilnosti popisivače vraćamo u domačinstvo i zaista smo zahvalni građanima na razumijevanju za nenamjerne propuste naših popisivača”, istakao je direktor MONSTAT-a.

Govoreći o suštinskim nepravilnostima popisivača Pejović naglašava da one zahtijevaju poseban tretman, posebno razmatranje, i u krajnjem nakon zajedničkog stava Popisne komisije i državnih instruktora popisivači se isključuju iz popisivanja, tj. MONSTAT raskida ugovor sa njima.

“Moramo istaći da su u pitanju sčučajevi kada iz više navrata popisivač ne prihvata sugestije dobijene od instruktora ili državnog instruktora i ne primjenjuje ih na terenu. Kada je riječ o nepravilnostima koje su u posljednje vrijeme komunicirane u javnosti povodom kojih su se građani obraćali popisnim komisijama ili info centru u cilju pojašnjenja javnost smo informisali putem medija i na sajtu MONSTAT-a”, napomenuo je Pejović.

On se zahvalio građanima na učešću u popisu, popisivačima, instruktorima i zaposlenima u MONSTAT-u.

Pejović se zahvalio i medijima na objektivnom izvještavanju.

Planirano je da popis u Crnoj Gori traje od 3. do 18. decembra ove godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dpero
10.12.2023-14:09 14:09

Ajde 1cobanw sjasi vise , ne lazi , ovaj popis iuma vewc spremljene rezučltate u Beograd! Ovo lici na savezne izbore 2000.g . u reziji Milosveic i SNP kada su privaate kuce b1ili izborna mjesta!!

Tara
10.12.2023-16:16 16:16

Pitanje je koga oni popisuju strance iz srbije..ili zvane RS?

COL
11.12.2023-06:16 06:16

Trebalo bi legalizovat termin posrbica kako ovi koji pređoše u srpstvo, iz bilo kojih razloga, se ne bi stiđeli svojega postupka i mogli da se na popisu glasno i jasno odrede. Uvođenjem termina posrbica olakšalo bi se dostini da se precizno odrede kako ne bi morali nekakvim rogobatnim kovanicama i poštapalicama tipa srbin poreklom Crnogorac, crnogorac poreklom srbin, srbin iz Crne Gore, srbin-crnogorac, crnogorac-srbin, Srpski crnogorac, crnogorski srbin, srpsko ime a crnogorsko prezime, Crnogorsko ime a srpsko prezime ,..,i dr. To bi relaksiralo i đecu ove nacionalne odredice da nemaju komplekse ka Aca palikuća Karađorđević kojemu su se, kad je… Pročitaj više »