Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Slovačka podržava Crnu Goru na njenom integracionom putu za punopravno članstvo u EU

Ministar Gjeka naglasio je važnost temeljnih prava u okviru najznačajnijeg pregovaračkog poglavlja, i samim tim značaj Ministarstva ljudskih i manjinskih prava u tom procesu

Intenziviraćemo aktivnosti u cilju bolje vidljivosti i podizanja nivoa svijesti ukupne javnosti o pitanjima zaštite i unapređenja ljudskih prava i sloboda istakao je ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Gjeka u razgovoru sa ambasadorom Slovačke u Crnoj Gori Borisom Gandelom.

Ministar Gjeka naglasio je važnost temeljnih prava u okviru najznačajnijeg pregovaračkog poglavlja, i samim tim značaj Ministarstva ljudskih i manjinskih prava u tom procesu.

On je rekao da je nova Vlada jasno pokazala stav o ubrzavanju realizacije aktivnosti iz agende pristupanja te da očekuje da nastavi istim intenzitetom da ispunjava dalje obaveze na tom putu.

“Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava u svojoj agendi ima dosta aktivnosti u normativnom i tematskom dijelu u narednom periodu i iste ćemo nastojati da ispunimo u potpunosti kako bi zakonski okvir zaštite ljudskih i manjinskih prava omogućavao našim građanima i građankama bolji kvalitet života”, naveo je.

Sagovornici su se saglasili da dvije države baštine odlične odnose, imaju izuzetan politički dijalog i nastaviće kroz projektne aktivnosti da unapređuju saradnju u cilju boljeg i uspješnijeg ostvarivanja ljudskih i manjinskih prava.

“Slovačka od samog početka snažno podržava Crnu Goru na njenom integracionom putu za punopravno članstvo u Evropskoj uniji, kao i proces proširenja zemalja Zapadnog Balkana, što i potvrđuje svojim učešćem u grupi prijatelja Zapadnog Balkana unutar Evropske unije”, rekao je Gandel.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve