Nedjelja, 12 Maja, 2024
Rubrika:

Skupštini stiglo preko 240 predstavki građana

Skupštini Crne Gore je od momenta konsituisanja novog saziva do 31. januara 2021. upućeno više od 240 predstavki građana

Na sajtu Skupštine Crne Gore, od novembra 2020. otvorena je mogućnost obraćanja Skupštini, gdje je u dijelu “Građani“ pod stavkom “Predstavke” postavljen obrazac za podnošenje predstavki, čijim je popunjavanjem olakšan postupak podnošenja predstavki, ali i efikasnije postupanje po njima od nadležnih službi i radnih tijela Skupštine, navedeno je u saopštenju koje potpisuje savjetnik predsjednika Vuk Janković.

Skupštini Crne Gore je od momenta konsituisanja novog saziva do 31. januara 2021. upućeno više od 240 predstavki građana, dodao je on.

“Kancelarija za predstavke, u skladu sa zakonskim rokovima i principom proaktivnog djelovanja, nastoji odgovoriti na sve predstavke, i do sada je, od ukupnog broja predstavki, to učinjeno u više od 95% slučajeva”, naveo je.

Kako je objasnio, građani se Skupštini Crne Gore obraćaju zbog neriješenih sudskih sporova u razumnom roku, neriješenih stambenih pitanja, postupaka privatizacije, problema zapošljavanja, izmjene zakona ili započinjanja zakonodavne aktivnosti kao i zbog materijalne pomoći.

Svaki građanin ili osoba sa boravištem u državi može podnijeti  predstavku  Skupštini Crne Gore.

Kancelarija za predstavke razmatra predstavke, odgovara i, ukoliko je to potrebno, prosljeđuje nadležnim tijelima Skupštine i državnim institucijama na dalje razmatranje. S obzirom na to da Skupština ima kontrolnu i nadzornu funkciju, predstavke građana daju mogućnost da se otklone uočene nepravilnosti.

Na predstavke upućene Skupštini Crne Gore odgovoreno je u pisanoj ili elektronskoj formi, u zavisnosti od načina na koji je zahtjev dostavljen, dodao je Janković.

Podsjeća da se građani mogu obratiti dostavljanjem podneska poštom, na adresu Bulevar Sv. Petra Cetinjskog br. 10, 81 000 Podgorica, elektronskom porukom na adresu [email protected] i neposredno u Skupštini, svakim radnim danom od 8 do 16 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve