Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Skupština usvojila izmjene zakona o visokom obrazovanju, osiguranju, međunarodnoj humanitarnoj pomoći…

Glasalo je ukupno 47 poslanika, od kojih su 42 bila za, a petoro uzdržanih. Niko nije glasao protiv

Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama zakona o osiguranju usvojen je na današnjoj sjednici Skupštine.

Glasalo je ukupno 47 poslanika, od kojih su 42 bila za, a petoro uzdržanih. Niko nije glasao protiv.

Na ovaj Zakon je bilo podnijeto pet amandmana. Tri je podnio Zakonodavni odbor, jedan Odbor za ekonomiju, finansije i budžet i jedan poslanica Slađana Kaluđerović jedan koji je povukla iz procedure.

– Trenutno sam odustala od amandmana koji sam podnijela jer se Elektroprivreda (EPCG) dovela u poziciju da je u jednom momentu mogla da ostane bez osiguranja. i da se na tenedere javlja konkretno jedna osiguravajuća kuća nekad u konzorcijumu nekad samostalno što dovodi u pitanje i sam proces budući da se povećavaju cijene osiguranja a da uslovi budu gori. itekako ću pažljivo posmatrati što se dešava u narednom periodu, obavila sam razgovor sa predstavnicima mif i agencije za osiguranje i agencije za zaštitu konkurencije. na tom sastanku sam dobila potvrdu da treba da imamo oprez i prijedlog da organizujemo radnu grupu koju će činiti predstavnici mif, agencije za osiguranje, agencije za zaštitu konkurencije, epcg i mene kao predlagača. ta radna grupa će biti oročena na 15. jun ove godine. nadam se da ćemo do tada doći do konkretnog rješenja – navela je Kaluđerović.

Skupština je danas usvojila Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o visokom obrazovanju; Prijedlog zakona o međunarodnoj razvojnoj saradnji i međunarodnoj humanitarnoj pomoći; Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osiguranju; Prijedlog zakona o upravljanju otpadom; Prijedlog zakona o dopuni Zakona o industrijskim emisijama; Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o biocidnim proizvodima; Prijedlog zakona o potvrđivanju Protokola o izmjenama i dopunama Sporazuma iz Marakeša o osnivanju Svjetske trgovinske organizacije – Sporazuma o subvencijama u ribarstvu; Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o povraćaju oduzetih imovinskih prava i obeštećenju i Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o eksproprijaciji.

U okviru tačke Izbori, imenovanja i razrješenja usvojen je: Prijedlog Zakona za imenovanje Savjeta o visokom obrazovanju; Prijedlog za imenovanje zamjenice Zaštitnika ljudskih prava i sloboda i Prijedlog Odluke o imenovanju jedne članice komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve