Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Skupština: Izvinjenje Strujić Harbić, do greške prilikom glasanja došlo zbog zamjene mjesta sjedenja poslanika

Imajući u vidu da poslanica Kenana Strujić Harbić u Plenarnoj sali sjedi pored poslanika Dragana Ivanovića iz Socijalističke narodne partije, prilikom glasanja došlo je do tehničke greške zbog zamjene mjesta sjedenja poslanika

Skupština Crne Gore uputila je izvinjenje poslanici Bošnjačke stranke Kenani Strujić Harbić koja se našla na listingu onih poslanika koji su podržali Predlog zakona o izmjeni Zakona o boračkoj i invalidskoj penziji juče u parlamentu.

Naime, poslanica Strujić Harbić ne učestvuje u radu parlamenta od 16. marta, a iz Skupštine pojašnjavaju da je do tehničke greške zbog zamjene mjesta sjedenja poslanika.

Iz Skupštine su se oglasili nakon što je Akcija za ljudska prava u tekstu pod nazivom “Diskriminacija porodica žrtava otmice u Štrpcima”, navela da je Predlog zakona o izmjeni Zakona o boračkoj i invalidskoj zaštiti, između ostalog, dobio i podršku poslanika Bošnjačke stranke.

“U Skupštini Crne Gore, juče je, u okviru Četvrte sjednice Prvog redovnog (proljećenjeg) zasijedanja u 2023. godini, usvojen Predlog zakona o izmjeni Zakona o boračkoj i invalidskoj penziji glasovima 41 poslanika. Uvidom u listing glasanja, između ostalog, navodi se da je Predlog zakona usvojen i glasovima poslanice Kenane Strujić Harbić iz Bošnjačke stranke, koja u radu Skupštine Crne Gore ne učestvuje od donošenja Ukaza predsjednika Crne Gore, 16. marta 2023. godine. Imajući u vidu da poslanica Kenana Strujić Harbić u Plenarnoj sali sjedi pored poslanika Dragana Ivanovića iz Socijalističke narodne partije, prilikom glasanja došlo je do tehničke greške zbog zamjene mjesta sjedenja poslanika”, pojasnili su iz Skupštine Crne Gore.

“Ovom prilikom Skupština Crne Gore izvinjava se poslanici Kenani Strujić Harbić, kao i Klubu poslanika Bošnjačke stranke”, dodaju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve