Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Škrelja: Prijedlozi čekaju, parlamentarna većina ne postoji

Škrelja je istakao da će DPS, kada bude na dnevnom redu izjašnjavanje o toj tački, glasati kao i uvijek kada prijedlog dođe od tužilaštva.

O zahtjevu za ukidanje imuniteta ministarki odbrane Oliveri Injac saznao sam iz medija i ne mogu procijeniti kada će Administrativni odbor raspravljati o tome – kaže za Pobjedu Luiđ Škrelja, zamjenik predsjednika tog tijela, poručujući da parlament ne zasijeda već pet mjeseci jer, kako je rekao, parlamentarna većina ne postoji.

Specijalno državno tužilaštvo tražilo je ukidanje imuniteta Injac zbog dvije krivične prijave za nezakonito zapošljavanje i zloupotrebu položaja, koje je protiv nje podnio bivši direktor Direktorata za ljudske resurse Mihailo Volkov. O ukidanju imuniteta trebalo bi da se izjasni prvo Administrativni odbor, pa Skupština. Do sada nije zakazana sjednica Odbora sa tom tačkom dnevnog reda. Škrelja kaže da o tome nije razgovarao sa predsjednikom tog tijela Milunom Zogovićem, niti ima informaciju kada bi rasprava mogla biti.

Škrelja je istakao da će DPS, kada bude na dnevnom redu izjašnjavanje o toj tački, glasati kao i uvijek kada prijedlog dođe od tužilaštva.

“Po pitanju ukidanja imuniteta bilo kome kada je to zahtjev državnih organa, DPS će se izjasniti na jedini logičan i principijelan način, sve u cilju da se svakome omogući da pred nadležnim organima dokažu svoju nevinost”, kazao je Škrelja.

Podsjetio je da je Administrativni odbor prije nekoliko mjeseci raspravljao i usvojio prijedlog odluke kojim se traži ukidanje imuniteta određenim poslanicima i pozicije i opozicije.

“Ali je prijedlog prošao samo za poslanika DPS-a i bivšeg ministra. Ali ti prijedlozi do današnjega dana nijesu gledali osvježavajuću svjetlost renoviranog parlamenta u tehničkom smislu, mislim – zgrade. A razloge građani znaju jer parlamentarna većina ne postoji i parlament u pravom smislu ne zasijeda skoro pet mjeseci”, dodao je Škrelja.

Administrativni odbor je još početkom jula predložio ukidanje imuniteta poslaniku DPS-a Petru Ivanoviću na zahtjev SDT-a, ali taj prijedlog još nije bio na plenumu jer predsjednik Skupštine Aleksa Bečić ne zakazuje sjednicu jer nema kvoruma, jer Demokratski front bojkotuje plenarna zasijedanja. Za oduzimanje poslaničkog imuniteta Ivanoviću na Odboru glasali su i vlast i opozicija, dok je parlamentarna većina preglasala opoziciju i odlučila da se ne ukida imunitet za pet njihovih poslanika. Nije predloženo ukidanje imuniteta Zdenki Popović (Demokrate), Milanu Kneževiću i Milunu Zogoviću iz DF-a, kao i Vladanu Raičeviću (PZP) i Draganu Krapoviću (Demokrate).

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve