Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Škrelja: Paranoični Abazović konstantno blokira Ustavni sud, jer se plaši izbora

Ukoliko je propali premijer vjerovao da će sinoćnjim TV gostovanjem nešto postići – njegov novi napad paranoje i niz izmišljotina vjerovatno će učiniti da i onih 2,8 odsto, koji i dalje vjeruju u njegovu raspalu vladu, polako izgube nadu, ocijenio je poslanikm Demokratske partije socijalista (DPS) Luiđ Škrelja

Ukoliko je propali premijer vjerovao da će sinoćnjim TV gostovanjem nešto postići – njegov novi napad paranoje i niz izmišljotina vjerovatno će učiniti da i onih 2,8 odsto, koji i dalje vjeruju u njegovu raspalu vladu, polako izgube nadu, ocijenio je poslanikm Demokratske partije socijalista (DPS) Luiđ Škrelja.

“Vladimir Bilčik je pristrasni plaćenik, Demokratski front je proevropska stranka, a Demokratska partija socijalista jedina je kriva što nema sudija Ustavnog suda. Da podsjetimo propalog premijera: 18 je puta njegova poslanica Suada Zoronjić bila “iznad situacije” dakle – uzdržana, a to je bila samo Abazovićeva mapa puta do blokade Ustavnog suda, kako bi izbjegao izbore”, saopštio je Škrelja.

Jednostrano izabrani kandidati, rođaci, prijatelji, savjetnici funkcionera vlasti,po njegovim riječima,  podobni su “sklepanoj” parlamentarnoj većini, ali, kaže on,  “nijesu rezultat dogovora i širokog konsenzusa predviđenog Ustavom”.

“Upravo je to Abazović znao, i zato ih je podržao i uplašio se da ćemo jednog kandidata glasati, pa je zatražio četvoro. Jer njegov jedini cilj je da se ne formira Ustavni sud, a da on nelegalno što duže ostane na uzurpiranoj vlasti. Abazovićev igrokaz potvrdilo je i ono što se dogodilo ove sedmice – navodno nepristrasni kandidat, samo tri dana nakon glasanja u Skupštini, dobio je funkciju u – Vladi. Ako je i od Abazovića – mnogo je. Mogao je sačekati makar koju sedmicu”, istakao je Škrelja.

Da ne pominjemo, pritom, navodi on,  rodbinske veze pojedinih kandidata sa rukovodstvom nekih partija iz parlamentarne većine i “slične momente”.

Uz duboko uvažavanje stručnosti, kako ističe, ne vjerujemo da ljudi sa takvim relacijama mogu biti nepristrasni.

“Iz tog razloga, još jednom poručujemo – prvi ćemo glasati za svih četvoro kandidata za sudije, ali pod uslovom da se do njih dođe dogovorom dvije strane i da to ne budu oni za koje je jasno da su bliski vlasti. Stoga, sva odgovornost upravo je na našim oponentima – da li žele dijalog i saradnju, ili će opet insistirati na jednostranim rješenjima koja vode ka novom ćorsokaku”, zaključio je Škrelja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve