Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

DPS NAJAVIO KRIVIČNE PRIJAVE Nikolić: Skandal u Skupštini, Mandić nastavio sjednicu bez najave, nijesu obavješteni ni poslanici ni javnost

''Andrija Mandić je bez prisustva poslanika, konspirativno nastavio sjednicu parlamenta, a da pritom nije bilo obavještenja na sajtu te institucije, niti su poslanici informisani o nastavku rada sms-om ili mailom'', objavio je na Twitteru šef poslaničkog Kluba DPS-a Andrija Nikolić

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić danas je nastavio sjednicu Skupštine, a da o tome poslanici ni javnost nisu obaviješteni.

Demokratska partija socijlista, saopštila je da je u pitanju skandal koji je nezapamćen u istoriji svjetskog parlamentarizma, i najavili su da će podnijeti krivičnu prijavu protiv Mandića i generalnog sekretara Skupštine Aleksandra Klarića.

“Skandal u Skupstini Crne Gore. Andrija Mandić je bez prisustva poslanika, konspirativno nastavio sjednicu parlamenta, a da pritom nije bilo obavještenja na sajtu te institucije, niti su poslanici informisani o nastavku rada sms-om ili mailom”, objavio je na Twitteru šef polsaničkog Kliba DPS-a Andrija Nikolić.

On je naglasio da je Mandić istovremeno ignorišući i dobru praksu da se nastavak skupštinskog rada dogovara na sjednici Kolegijuma, Mandić je izveo pokaznu vježbu kako će raditi nova većina.

“Još jedna sramota za ugled parlamenta”, istakao je Nikolić.

“Kolege poslanici, nastavljemo prvu sjednicu drugog redovnog jesenjeg zasjedanja u 2023. godini. Obavještavam vas da su Milojko Spajić, Anđela Jakšić Stojanović, Filip Radulović, dr Vojislav Šimun, Naida Nišić, Maida Gorčević, Filip Ivanović, Andrej Milović, Mirko Đukić, Srđan Pavićević, Vladimir Martinović, Aleksa Bečić, Momo Koprivica, Dragan Krapović, Dragoslav Šćekić, Vladimir Joković i Nik Đeljošaj podnijeli ostavke na poslaničku funkciju zbog nespojivosti funkcija. Saglasno Poslovniku Skupštine, objavljujem da Skupština konstatuje ostavke, čime im prestaje mandat poslanika, o čemu ćemo obavijestiti Državnu izbornu komisiju, radi postupka popune upražnjenih poslaničkih mjesta. Sada dajem pauzu, da bi se Državna izborna komisija sastala i podnijela Skupštini izvještaje o popuni upražnjenih mjesta, kako bi Skupština u punom sastavu nastavila rad”, rekao je Mandić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
10.11.2023-16:49 16:49

Sad bi trebali poslanici koji su ga glasali izbaciti iz Parlamenta…

Dragan PV
10.11.2023-19:18 19:18

A šta se čudite od vojvode? Vi umjesto da ga ignorišete i da mu se ne obraćate vi se dopisujete sa njim i dajete mu na značaju. On umislio da je stvarno predsjednik parlamenta Crnogorskog. BOJKOT.