Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

SKANDAL Ruski špijuni imenovani na funkcije u Ministarstvu odbrane

Simonović je neko ko odavno promoviše proruske stavove. Dokle to ide daleko govori i podatak da je na svom telefonu kao zvuk pri pozivu instalirao melodiju ruske himne

Major Ivica Simonović postavljen je za generalnog inspektora obavještajno bezbjednosne službe Ministarstva odbrane, a riječ o osobi koja je školovana u Rusiji i proruski orjentisana!

To je još jedno u nizu skandaloznih imenovanja u Ministarstvu odbrane, nakon što se juče saznalo da je Aleksandar Šaranović novi vršilac dužnosti direktora Obavještajno bezbjednosnog direktorata u Ministarstvu odbrane. Osim Simonovića koji će biti generalni inspektor obavještajac, desna ruka Šaranovića je i Radule Čović, takođe, osoba vrlo sumnjjive prošlosti.

“Simonović je neko ko odavno promoviše proruske stavove. Dokle to ide daleko govori i podatak da je na svom telefonu kao zvuk pri pozivu instalirao melodiju ruske himne”, saopštio je izvor portala Aktuelno.

Imenovanja Šaranovića, Simonovića i Čovića su sporna i sa stručne strane, jer nijesu bili prepoznati kao eksperti, već su bili više skloni intrigama i spletkama.

Posljednja imenovanja u resoru ministarke odbrane Olivere Injac izazvala je burne reakcije.

Olivera Injac – imenovanja razotkrila njene stvarne namjere

Predsjednik Atlantskog saveza, Savo Kentera ocijenio je da je Rusija nakon naimenovanja u Obavještajno-bezbjednosnom direktoratu u Ministarstvu odbrane u potpunosti preuzela kontrolu sektora bezbjednosti u Crnoj Gori.

Među prvima je reagovao poslanik Socijaldemokratske partije koji je na Tviteru upitao Ministarstvo odbrane i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića da li je tačno da je R.Č, misleći na Radula Čovića, bio u štabu NATO-a u Poljskoj na pripremama za misiju za u Letoniji i otud vraćen zbog težih prekršaja sa NATO dokumentima?!

“Ako je tačno jel’ ovo poštovanje partnera”, upitao je Konjević.

Na objavu Konjevića reagovao je Kentera.

“Ne da je tačno nego je to samo mali dio. Sa današnjim imenovanjima u Vojnoj službi možemo slobodno reći da je Rusija i u potpunosti preuzela kontrolu sektora bezbjednosti u CG! Svaka čast na izuzetno izvedenoj operaciji Ambasade Rusije u Crnoj Gori i Kremlju”, napisao je Kentera na Tviteru.

Reagovao je i gradonačelnik Podgorice i potpredsjednik DPS-a Ivan Vuković.

“Zahvaljujući posljednjim kadrovskim rješenjima naše prozapadne Vlade, proruski elementi već kontrolišu najosjetljiviji sektor u Ministarstvu odbrane. Što bi rekao potpredsjednik Vlade, koordinator svih bezbjednosnih službi i garant poštovanja obaveza prema NATO saveznicima, samo relaksirano, neće niko ponijeti Crnu Goru niđe. Srećna sloboda, Crnogorci”, napisao je Vuković.

Ova imenovanja na važnim pozicijama u Ministarstvu odbrane novi potez je vlasti koja pokušava da poništi sva dostignuća prethodne vlasti i da Crnu Goru umjesto Briselu i Vašingtonu približi Beogradu i Moskvi.

Posljednja imenovanja predstavljaju da će crnogorska vojna služba bezbjednosti biti partner ozloglašenom ruskom FSB. Očekujemo da ambasadorka SAD u Podgorici, ako bude nastavila svoju praksu od ranije, već danas slika i čestita ministarki Injac na kadrovskim rješenjima.

D.G.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Dvije ćurk
27.01.2021-09:09 09:09

Za ruski prodor u bezbjedonosni sektror CG najzaslužnije su dvije ćurke. Rajnke i Injac. Rajnke je sprovodila Trampovu politiku devastacije NATO-a preko CG po nalogu Rusije, a Injac je van svake sumnje, “ruski spavač”. Đoko Orlandić

Rovca
27.01.2021-11:17 11:17

Sta je sporno sto su proruski orjentisani. MI rovcani smo listom proruskoga srava ijako uvazavamo Ameriku. Rusi su prvi poslali konje ,a carica Katarina je ta put poklonila i konje u nase pleme. Nas plemenik je bijo i
ministar vojni kad je Nato pakt udaro po nama. To da je nas Pajo bijo to ta put velika je cas za cijelo pleme a to da je u tom neravnopravnom ratu poginulo ili osakaceno nekolicina nasih civilnih plemenika zaboravit necemo.

gagi
27.01.2021-14:05 14:05
Reply to  Rovca

Rovca nebi lose bilo da tu praznu glavu stavis u vinklo,pominjes da ste Rovcani proruskog stava,ali uvazavate Ameraku(dakle mozak ti je zakrzljao).Onoj tvoj vojni ministar je ubijen radi sverca narkotina “posteni Pavle”i jos nesto ostade li tebe samar da ga nosis sto ti poslase Rusi,mora da ti dobro stoji magarce ludi i ne brukaj Rovacko cestito pleme ti kojemu je “veliki propuh”kroz glavu.

Donji kraj
27.01.2021-19:17 19:17
Reply to  gagi

Dobri Gagi “propuh ” je hrvacka a ne srpska riječ. Srpski je promaja zato pazi drugi put. Gagi ldgendo zbog ove greske ovaj komentar necemo naglas čitat u nedelju dopodne kad sa komsijama uz kafu recitujemo i to naglas tvoje komentare. Zato te te molimo da jos češće pišeš komentare ali da pises srpski a ne hrvacki..Nemoj da nam sto zamjeriš Gagi Legendo legendarna. Pozdrav Legendo legendarna!

Sentinel
27.01.2021-14:29 14:29

Znaš li ti kad je Katarina vladala? Valjda je taj konj dio tvoje porodične mitomanije?!

Rovca
27.01.2021-21:52 21:52

Mi srbi volimo mitove.!