Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Sjutra ZOOM konferencija Igmanske inicijative: Dvije decenije poslije

Prema njegovim riječima Igmanska inicijativa ima namjeru da kroz organizaciju Konferencije, koju organizuje sa Evropskim fondom za Balkan, omogući da se obavi retrospektiva odnosa između četiri države regiona, sagledaju i sadašnji odnosi, stanje, problemi i perspektive

Povodom dvije decenije od početka normalizacije odnosa dejtonske četvorke sjutra će se sa početkom u 10 časova održati ZOOM konferencija Igmanske inicijative.

“Ove godine navršavaju se dvije decenije od početka normalizacije odnosa između zemalja Dejtonskog sporazuma (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska i Srbija), kao i dvije decenije postojanja Igmanske inicijative. Povodom jubileja 20 godina rada Inicjative u Podgorici 30. septembra 20202. godine usvojena Deklaracija o programskih aktivnostima za naredni period”, saopštio je kopredsjednik Igmanske inicjative za Crnu Goru Branislav Radulović.

Prema njegovim riječima Igmanska inicijativa ima namjeru da kroz organizaciju Konferencije, koju organizuje sa Evropskim fondom za Balkan, omogući da se obavi retrospektiva odnosa između četiri države regiona, sagledaju i sadašnji odnosi, stanje, problemi i perspektive.

“Ova retrospektiva će se obaviti kroz predsjednički panel u kojem će učestvovati bivši ševovi država i vlada četiri države koji su u to vreme učestvovali i na sesijama Igmanske inicijative. Istovremeno, kako je 6. oktobra 2020. godine promovisan i Ekonomski i investicioni plan za Zapadni Balkan Evropske unije, ovo će biti prilika da kroz izlaganja predstavnika EU i Ministarstva spoljnih poslova Njemačke, koja sada predsjedava Evropskom unjom, sagledaju i efekti koje će on imati za zemlje regiona i njihove međusobne odnose”, istakao je Radulović.

Na konferenciji će govoriti i kopredsjednici Inicijative za sve četiri države regiona.

Link za uključivanje u rad zoom konferencije je:

https://zoom.us/j/98673197822

Moderator konferencije će na početku objasniti pravila na koji način zainteresovani mogu da postavljaju pitanje ili daju svoj komentar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve