Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Sjutra o kandidaturi Spajića; Mugoša: Konačan odgovor o kandidaturama daće DIK

On je kazao i da je kandidatura jednog od lidera DF-a, Andrije Mandića, potvrđena od strane DIK-a

Državna izborna komisija (DIK) održaće sjutra sjednicu, a jedna od tema biće potencijalna kanidatura Milojka Spajića za predsjednika, kao i odgovor MUP-a Srbije na inicijativu DIK-a, u kojem je navedeno da Spajić ima prebivalište u toj zemlji.

Predsjednik Državne izborne komisije, Nikola Mugoša kazao je za TV Vijesti da će konačan odgovor o predsjedničkim kandidaturama dati DIK.

On je ponovo prokomentarisao inicijativu DIK-a upućenoj Republičkoj izbornoj komisiji Srbije (RIK), rekavši da mu nije jasno zašto je ta institucija izašla iz svojih nadležnosti kada je tražila podatke iz druge države.

“Sa ovom inicijatovom DIK je ušla u jednu zonu neizvjesnosti po tom pitanju i sve eventualne poslijedice koje mogu imati ti odgovori su pitanje za DIK kao kolektivni organ, koja će na sjednici, u slučaju te potencijalne situacije, morati da donese pravni stav u odnosu na to pitanje” , rekao je Mugoša.

On je kazao i da je kandidatura jednog od lidera DF-a, Andrije Mandića, potvrđena od strane DIK-a.

“Nemam trenutno informaciju da li je neko pokrenuo postupak pred Ustavnim sudom u vezi te kandidature. Ako nije ona je konačna i ne može se pravno osporavati”, dodao je Mugoša.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve