Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Simović: Nijesu nas pokolebale brojne opstrukcije

Obraćanje povodom ostavke na mjesto predsjednika Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT)

Povodom moje ostavke na mjesto predsjednika Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT), kojim sam rukovodio prethodnih osam mjeseci, ovom prilikom se iskreno zahvaljujem svim članovima NKT-a i brojnim članovima operativnih štabova i Kriznog medicinskog štaba koji su dio ukupnog sistema koji je Vlada izgradila za borbu sa pandemijom COVID-19, saopštio je Milutin Simović, potpredsjednik Vlade.

Milutin Simović

Uvjeren je, kaže, da će svi oni i u narednom periodu pokazati punu posvećenost u svom radu.

“Zahvaljujem se hiljadama odgovornih i vrijednih zaposlenih u brojnim nadležnim institucijama i na državnom i na lokalnom nivou, a posebno zdravstvenim radnicima koji su svojim znanjem, požrtvovanošću i savješću pokazali da su dorasli i najvećim izazovima.

Zahvaljujem se za iskazanu solidarnost koju su pokazali naši građani, privrednici, dijaspora i brojni prijatelji Crne Gore iz svijeta biznisa.

Zahvaljujem se na podršci koju smo dobili od naših međunarodnih partnera – evropskih i evroatlantskih, organizacija iz sistema Ujedinjenih nacija, kao i brojnih zemalja koje su i same teško pogođene ovom krizom”, navodi on.

Svakako, kako kaže, posebnu zahvalnost i poštovanje iskazuje prema građanima koji su se suočavali sa brojnim teškim izazovima i istrajavali u ovoj iscrpljujućoj borbi.

“U radu NKT-a nijesu nas pokolebale ni brojne opstrukcije, koje su nažalost dolazile čak i u ovakvim situacijama. Od pokušaja politizacije, javnih poziva na nepoštovanje mjera i pokušaja lične diskreditacije članova NKT-a. O takvim pojavama najbolji sud će donijeti javnost i vrijeme u kojem će se objektivno i nepristrasno sagledati svi izazovi sa kojima smo se suočavali i danas suočavamo.

Kao što je javnosti poznato, u donošenju svih odluka primarno i ključno bili smo vođeni preporukama epidemiološke struke. Vjerujem sam da će i u narednom periodu epidemiološka struka imati ključni značaj.

I ovom prilikom upućujem apel svim građanima da zajedno pronađemo snagu da nastavimo da istrajavamo u ovoj zajedničkoj borbi. Jedini put za prevazilaženje ove krize uz solidarnost, razumijevanje i zajedništvo je da uložimo dodatne napore u poštovanju mjera koje propisuje medicinska struka i da sačuvamo našu ekonomiju u najvećoj mogućoj mjeri”, zaključio je Simović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve