Petak, 10 Maja, 2024
Rubrika:

Sekulić: Vlada da skloni sa stola pitanja koja nas dijele i da se posveti pitanjima ekonomske politike

Obraćajući se potpredsjedniku Jokoviću, poslanik DPS-a je saopštio da i pored sve svoje dobre volje ne može da bude optimista, jer kako je istakao, sve što se dešava na globalnom planu negdje utiče i na Crnu Goru

Tokom današnje Sedme posebne sjednice Prvog redovnog zasijedanja Skupštine Crne Gore poslanik DPS Predrag Sekulić upitao je potpredsjednika Vlade Vladimira Jokovića šta Vlada planira da uradi povodom teške ekonomske situacije koja je pred nama.

”Očekuje nas teška jesen što najavljuje i većina lidera Evropske unije a takve ocjene mogli smo čuti i od lidera Vlade Crne Gore. Građane interesuje ekonomska politika Vlade i ono što ona čini. Troškovi rastu, od spremanja za školu do ogrijeva za zimu. Pitanje rasta cijena energenata kod nas se preliva na najsiromašnije slojeve, a cijena peleta, drva za ogrijev i uglja je mnogo viša nego prethodnih mjeseci”, kazao je Sekulić.

Obraćajući se potpredsjedniku Jokoviću, poslanik DPS-a je saopštio da i pored sve svoje dobre volje ne može da bude optimista, jer kako je istakao, sve što se dešava na globalnom planu negdje utiče i na Crnu Goru.

”Inflacija od 13,5 odsto je osiromašenje građana Crne Gore. Ako mislite da su građani dovoljno bogati i stoje toliko dobro da ne osjete tih 13,5 odsto, onda svi zajedno gubimo dodir sa realnošću. Tačno je da će Vlada pokušati da pomogne, ali plašim se da sve što je do sada urađeno je pojela inflacija”, kazao je on.

Na kraju Sekulić je zaključio da je populističkim mjerama danas stvorena veća platežna razlika među građanima, te da smatra da je zbog lošije turističke sezone zaslužno i gašenje nacionalne avio kompanije.

„Bilo bi dobro da u nekom naredom periodu bez obzira da li će Vlada trajati naredna dva mjeseca ili naredne dvije godine, potrebno je da skloni sa stola sva ona pitanja koja nas dijele i da se zaista ozbiljno posveti onome što je pitanje ekonomske politike“, zaključio je Sekulić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve