Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Šehović: Za stabilnu prozapadnu vladu je potrebna stabilna prozapadna parlamentarna većina

''Kompromis o evopskoj i evroatlantskoj budućnosti, a ne o prošlosti ili pak o sistemu vrijednosti na kojem naše društvo treba da počiva, jer smo usvajanjem Ustava na ta pitanja stavili tačku''

Ako želimo stabilnu prozapadnu vladu, moramo imati stabilnu prozapadnu parlamentarnu većinu, ocijenio je lider Socijaldemokrata (SDCG) Damir Šehović.

“Ali ne bilo kakvu, nego 2/3 ili makar 3/5, jer u suprotnom nećemo biti u prilici da konačno stavimo tačku na pitanja iz naše EU agende koja zahtijevaju kvalifikovanu većinu u Skupštini Crne Gore”, saopštio je on.

Za ovakav pristup je, po riječima Šehovića, potrebna politička hrabrost i spremnost da se izađe iz “dosadašnjih rovovskih podjela, i da se umjesto nastavka prakse gledanja preko političkog nišana, postigne kompromis”.

“Kompromis o evopskoj i evroatlantskoj budućnosti, a ne o prošlosti ili pak o sistemu vrijednosti na kojem naše društvo treba da počiva, jer smo usvajanjem Ustava na ta pitanja stavili tačku. Svaki drugačiji pristup bi značio dalju razgradnju institucija, nastavak političkog lutanja, bezvlašća i društvene agonije, čega smo se nagledali pune dvije i po godine. Jednostavno je, za one koji hoće da razumiju”, zaključio je Šehović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve