Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Šehović: Crna Gora mora nastaviti evropski put, oduprijeti se retrogradnim svjetonazorima i sačuvati građanski i multietnički karakter

Prema njegovim riječima godinu koja je na izmaku obilježile su tenzije na društveno-političkoj sceni, unutrašnja previranja, do sada neviđena estradizacija politike i sveprisutna nestabilnost

Predsjednik Socijaldemokata Crne Gore (SD) Damir Šehović čestitao je svim građankama i građanima Crne Gore nastupajuću 2024. godinu, saopšteno je iz SD-a.

„Na pragu nove kalendarske godine, kada imamo potrebu da sumiramo utiske odlazeće, vjerujem da nećemo pogriješiti ako kažemo da razloga za pretjerano zadovoljstvo postignutim u prethodnoj nemamo”, saopštio je Šehović.

Prema njegovim riječima godinu koja je na izmaku obilježile su tenzije na društveno-političkoj sceni, unutrašnja previranja, do sada neviđena estradizacija politike i sveprisutna nestabilnost, destruktivno, a nerijetko i antisistemsko djelovanje vladajućih elita, te apsolutna devalvacija sistema vrijednosti, odustnost vizije, odnosno tumaranje kod donošenja najznačajnijih odluka za državu i društvo u cjelini.

„Mi u Socijaldemokratama nijesmo žmurili ni na šta od navedenog. Naše djelovanje bilo je fokusirano. Ukazivali smo na brojne nedostatke, anomalije i propuste. Nekad smo čak bili usamljeni u tome. Kritikovali smo i istovremeno nudili rješenja, ali uvijek i na svakom mjestu bili uz naše građane, otvoreni za sve kritike i svjesni da uvijek može i više i bolje”, naglasio je Šehović.

Šehović je istakao neophodnost osnaživanja dijaloga i povjerenja, u cilju prevazilaženja izazova.

„Očekujemo da ćemo se, nažalost, i u godini koja je pred nama suočiti sa mnogim izazovima, imajući u vidu aktuelna dešavanja i brojne nagomilane neriješene probleme. Međutim, jedino promjenom pristupa, izdizanjem iznad partijskih rovova, osnaživanjem dijaloga i međusobnog povjerenja, pomenuto možemo uspješno prevazilaziti”, kazao je Šehović.

On je rekao da Crna Gora mora nastaviti svoj evropski put i vratiti se vrijednostima koje je baštinila, a za to je, kako je dodao, potrebno jedinstvo, odlučnost i zrelost.

„Crna Gora mora uprkos svemu nastaviti svoj evropski put, koji je već neko vrijeme zbog neodgovorne vlasti u potpunosti blokiran. Mora se vratiti svim onim vrijednostima koje je baštinila na tom putu, kako bi se postigli neophodni pomaci. A za ostvaranje tog krajnjeg cilja koji podrazumijeva članstvo u Evropskoj uniji više nego ikad je potrebno jedinstvo, odlučnost i zrelost”, poručio je Šehović.

Predsjednik SD-a je kazao da budućnost građana i države Crne Gore, umnogome zavise i od ispravnosti političkih odluka koje će se donositi.

„Zato je potrebno oduprijeti se retrogradnim svjetonazorima i uticajima, te čuvati naše najveće bogatstvo – građanski i multietnički karakter države. Jer naše različitosti nijesu naša mana, nego najveća trajna vrijednost koja nam je ostavljena u nasljeđe”, naveo je Šehović.

Šehović je u čestitki svima poželio srećnu i uspješnu godinu.

„Svim građankama i građanima Crne Gore, kao i našoj brojnoj dijaspori širom svijeta, uz najljepše želje, čestitam Novu godinu. Neka bude ljepša, bolja i uspješnija od svake prethodne”, zaključio je Šehović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
31.12.2023-13:02 13:02

Bolje bi bilo da ste rekli Oduprijeti se Svetosavcima-antidrzavnicima-cetnicima..

Mitar
31.12.2023-13:13 13:13

S kim si usao u koaliciju na Cetinju?

Tara
31.12.2023-16:33 16:33
Reply to  Mitar

SD,,je druga partija..SPD–Draginja-Krivokapic..usli su zajedno sa cetnicima..a njihov savjetnik je pop Micovic..
SD-je vjerna crnogorska partija…Citaj malo bolje..