Socijademokratska partija poručila je Demokratama da nije korektno da nakon napuštanja sjednice Odbora za sveobuhvatu reformu iozbornog i drugog zakonodavstva, Raška Konjevića (SDP), Demokrate politički napadaju legitiman stav Konjevića da se odloži sjedica Odbora dok se ne Administrativni odbor ne izjasni o zajtevu posebnog kluba poslanika, a dok je on bio prisutan na sjednici o tome nijesu govorili.

Demokrate su, nakon što je Konjević napustio sjednicu Odbora, optužile SDP za opstrukciju, navodeći kako je sve to to dogovor Ranka Krivokapića, Mila Đukanovića i Predraga Bulatovića.

“Nadamo se da je i dalje na snazi predlog Demokratske Crne Gore koji su prije dva dana na sastanaku sa predstavnicima drugih političkih partija iznijeli, a u kojem su tražili “da se opozicioni predstavnici obavezuju na međusobno nenapadanje i uzdržavanje od iznošenje negativnih izjava i komentara” što u SDP-u potpunosti podržavamo. Radi javnosti, poslanik Raško Konjević je na sjednici Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog sistema predložio da se sjednica, na kratko, odloži jer je Administrativni odbor prethodno trebao da se izjasni o zahtjevu kolege Damjanovića koji je upućen jos 23. avgusta 2019. godine, kako bi se i konačno zauzeo jasan stav o sastavu i strukturi odbora”, smatraju u SDP-u.

Napominju kako je poslanik Konjević uputio pismo predsjedniku Administrativnog odbora i zatrazio hitno odrzavanje sjednice.

“Dakle nema govora o bilo kakvoj opstrukciji. Na današnjoj sjednici poslanik Konjević nije u svojim izlaganja ni jednom rije;ju spomenuo Demokratsku Crnu Goru ili nekog od njenih zvanicnika, a kolege iz Demokrata nijesu bile protiv njegovog prijedloga. Oni su se čak i solidarisali sa stavom kolege Konjevića napustajući sjednicu nakon sto je on to učinio. I na kraju, bez ikakve želje za daljom polemikom, sugerišemo kolegama iz Demokrata da nije dobro da im se svako malo priviđaju neki dilovi bilo javni ili tajni”, poručuju iz partije Draginje Vuksanović Stanković.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve