Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

SDP Cetinje: Vjerujemo svojim očima, a ne URI i Vesni Bratić

Kako navode u cetinjskom SDP-u, dio te hajke je finansijsko iscrpljivanje Fakulteta kojem se ne uplaćuju zakonska sredstva za rad što je samo dio političkog pritiska na tu ustanovu i prva faza ka njegovom ukidanju

URA, u cetinjskoj i crnogorskoj javnosti poznatija kao trojanski konj velikosrpskog nacionalizma, ponovo se pravi naivna i nevješta. Jedino oni izgleda ne vide ono što svaki građanin vidi – da se mjesecime njihova Vlada i ministrica Vesna Bratić vode hajku protiv Fakulteta za crnogorski jezik i književnost, saopštili su danas iz cetinjskog odbora Socijaldemokratske partije.

Kako navode u cetinjskom SDP-u, dio te hajke je finansijsko iscrpljivanje Fakulteta kojem se ne uplaćuju zakonska sredstva za rad što je samo dio političkog pritiska na tu ustanovu i prva faza ka njegovom ukidanju.

“Tvrdnja URA da nema veoma skromnih sredstava za rad Faklulteta i istaknute crnogorske stvaraoce, u situaciji kad se njihova Vlada zadužila 750 miliona eura, vrijeđa zdrav razum, jednako kao što zdrav razum vrijeđa i čitava njihova politika pravdanja i služenja velikosrpskoj politici u Crnoj Gori”, kažu u opštinskom odboru SDP.

Osvrnuli su se i na stavove visoke funkcionerke URA i predsjednice UO Univerziteta Rajke Glušice da Fakultet za crnogorski jezik “stvara bolesne ljude” koji “umjesto naučnih činjenica uče nacionalističke mitove”.

“Eto za URA-inu Glušicu Fakultet za crnogorski jezik je rasadnik crnogorskih nacionalista, a predsjednik Matice Srpske i osnivač IN4S, kojega je postavila za rektora Univerziteta, je valjda avangarda građanske i evropske politike. Kada malo bolje analiziramo teško je reći ko ima veći animozitet prema Fakultetu za crnogorski jezik i književnost – Vesna Bratić ili URA-ina Rajka Glušica. Mrtva trka, reklo bi se”, dodaju u toj stranci.

A URA, naglašavaju, svim silama pokušava nemoguće – da ubijedi građane Cetinja i Crne Gore da vjeruju njima, a ne svojim očima.

“U ovom slučaju da vjeruju URA-i i osvjedočenom “crnogorskom patrioti”, kadru Miloševićevog SNP-a Draganu Koprivici a ne svojim očima i razumu. Ili da, kako to naziv njihove koalicije i sugeriše, vjeruju da je crno bijelo, a bijelo crno”,  zaključuju u OO SDP Cetinje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Cetinje
06.03.2021-18:30 18:30

Kakvoj URI Vjerovati kukala li nam majka dok postoji 24 h oci otvorene !

Dragan
06.03.2021-20:01 20:01

Ko moze vjerovati Izdajnicima kao sto su URAS-i . Manje partije a veceg zla sto nas je snaslo CG nije zapamtila. Mada ni Sdp nije puno bolji al su ipak ispred ovih izroda.

guska
07.03.2021-00:06 00:06
Reply to  Dragan

Izvini grijesis SDP sa UROM uporediti nedaj boze ni u snu URA su najveci nacionalisti CG a SDP su pravi DEMOKRATSKI bez IMALO nacionalizma jedino onaj Strikovic malo vise LAZE o DPS-trba ga Stankovicka opomenut !

14 MARTA
06.03.2021-20:30 20:30

Cetinjani Crna Gora je Božja miljenicada da nije tako nestala bi za vrijeme okupatora Nemanjića, za vrijeme Bijelog terora 1918, pa i Fakat je da su nas u neku URU izdali najbliži na spavanju prije nego je prvi kokot zapjevao, prije i nakon “svijetle majske zore DOKAZ DA JE- DJAVO -STARIJI OD BOGA ! DA JE VJECNA !