Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

SD: Vlada nakon 100 dana djeluje nesinhronizovano i haotično, ali servilno prema Andriji Mandiću

Zaključuju, aktuelna gomila nesklada, uz čast izuzecima koji se, u skladu sa svojim mogućnostima, sa svojih pozicija, trude da daju konkretan doprinos, do ovog trenutka još i odlično funkcioniše kako očekujemo da bude nakon što igrači sa rezervne klupe preuzmu glave uloge

Vlada Milojka Spajića, 44. po redu, u prethodnih 100 dana nije pokazala neke značajne iskorake, ali jeste servilnost prema Andriji Mandiću i politici koju on predstavlja, saopštile su Socijaldemokrate.

“Naprotiv, dostignuća kojima se 44. Vlada kiti pred našim međunarodnim partnerima zapravo su dostignuća Parlamenta, tačnije dostignuća opozicije koja je, ponašajući se konstruktivno, omogućila izbor 7. sudije Ustavnog suda, 3 člana Sudskog savjeta i VDT-a”, navodi SD.

S druge strane, dodaju, nijesmo vidjeli mnogo konkretnih stvari.

“Naprotiv, Vlada je, uprkos tome što je formirana na predizbornim obećanjima koja su podrazumijevala povećanje minimalne i prosječne zarade, te skraćenje radnog vremena, uspjela da, upravo kao rezultat neslaganja oko ovih pitanja, na ulice izvede gotovo sve sindikate u Crnoj Gori. Tako, umjesto povećanja sa 450 na 750 eura, odnosno sa 780 na 1000 eura, prosvjetari, medicinari, zaposleni u pravosuđu i upravi nijesu mogli izboriti ni 5-10% povećanja mjesečnih zarada”, navodi SD.

Prema njihovim riječima, osim debakla na ekonomskom polju (a tajno su se zadužili preko 100 miliona eura), u Vladi očigledno imaju i problema sa komunikacijom.

“Tako smo imali otvoreni sukob predsjednika Vlade sa njegovim ministrom pravde u vezi odbijanja izručenja turskog državljanina, kao i sada već trajući sukob na relaciji PES-Demokrate oko imenovanja u bezbjednosnom sektoru. Reklo bi se, posmatrajući sa strane, da su u Vladi u nezboru”, ističe SD.

No, naglašavaju, za Spajićevu Vladu dolaze neki novi dani.

“Uskoro će na velika vrata, praćen zvucima ruske “katyusha-e”, na poziciju potpredsjednika Vlade stići neko od kadrova DNP-a, što će dati poseban pečat evropskoj orijentaciji 44. Vlade. A na jesen još veće pojačanje – ostatak kadrova DNP-a, uz saborce iz NSD, ojačaće Spajićev tim i učvrstiti Crnu Goru na njenom evropskom putu. Da ne bude zabune, i Moskva je u Evropi, makar geografski”, ističe SD.

Zaključuju, aktuelna gomila nesklada, uz čast izuzecima koji se, u skladu sa svojim mogućnostima, sa svojih pozicija, trude da daju konkretan doprinos, do ovog trenutka još i odlično funkcioniše kako očekujemo da bude nakon što igrači sa rezervne klupe preuzmu glave uloge.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve