Srijeda, 15 Maja, 2024
Rubrika:

SD: Smjena Adžić klasičan primjer revanšizma

''Da li je doktorka Adžić kažnjena zato što je javno iznijela probleme - da usljed objektivnih okolnosti nedostaje medicinskog kadra u Domu zdravlja Nikšić i da, uprkos tvrdnjama predstavnika Ministarstva zdravlja, ljekova kao što su longacef i amikacin NEMA''

Najava da će sjutra biti smijenjena direktorica nikšićkog Doma zdravlja, dr Ljiljana Adžić, predstavlja klasičan primjer revanšizma, saopštile su Socijaldemokrate.

“U vremenu kada Crnom Gorom i dalje bjesni epidemija COVID-19, ministarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović, umjesto da podnese odgovornost zbog enormnog broja izgubljenih života za nepuna 4 mjeseca njenog mandata, smjenjuje direktoricu Doma zdravlja Nikšić koja, od dolaska na to mjesto (10. mart prošle godine – sami početak epidemije u Crnoj Gori), za svoj radni angažman dobija samo i isključivo pohvale.

Važno je napomenuti da je Dom zdravlja Nikšić, od strane eksperta Svjetske zdravstvene organizacije, dobio najveće ocjene i označen kao primjer kako treba organizovati COVID centar. Važno je, takođe, istaći da je iza doktorke Adžić, svojim potpisima, stalo 2/3 zaposlenih iz Doma zdravlja – zato što se radi o direktorici koja je, rame uz rame sa svojim zaposlenima, obavljala poslove od ulaza u DZ, preko hladnog lanca, do poslova organizacije i menadžmenta”, navodi se u saopštenju.

Pitaju se, šta je onda problem da se, u vremenu najsloženije epidemiološke situacije do sad u Nikšiću, poseže za ovakvom smjenom.

“Zašto se, na najprizemniji način, targetiraju zdravstveni radnici u DZ Nikšić koji danonoćno, već duže od godinu dana, mukotrpno rade kako bi sačuvali zdravlje naših građana i zašto se nipodaštava njihov rad? Da li je doktorka Adžić kažnjena zato što je javno iznijela probleme – da usljed objektivnih okolnosti nedostaje medicinskog kadra u Domu zdravlja Nikšić i da, uprkos tvrdnjama predstavnika Ministarstva zdravlja, ljekova kao što su longacef i amikacin NEMA. Navedenih ljekova u nikšićkom Domu zdravlja nema ni dan danas i to je ono što najviše boli ministarku zdravlja – nesposobnost da, pored nabavke vakcina, izvrši najobičniju nabavku medikamenata potrebnih za liječenje COVID, ali i ostalih pacijenata”, poručuju iz SD-a.

Svakako, kada nikšićka i crnogorska javnost vide za koga je to mjesto planirano, sve će biti mnogo jasnije, smatraju u SD-u.

“Ministarki, umjesto što zdravstvenu politiku vodi smjenjujući dokazane profesionalce i ljude koji na najbolji način obavljaju svoj posao, poručujemo da konačno počne da se bavi svojim poslom, a to podrazumijeva vođenje zdravstvene politike i zaštitu života naših građanki i građana. Kad to završi, neka se pozabavi, recimo, nezakonitim zapošljavanjem nemedicinskog kadra u nikšićkoj bolnici, 9 dana pred lokalne izbore, pa neka razmisli da na osnovu toga smijeni aktuelnog direktora bolnice, funkcionera vladajućih Demokrata”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve