Četvrtak, 23 Maja, 2024
Rubrika:

SD: Raspisivanje predsjedničkih izbora bez konsultacija dodatno produbilo krizu

Valjda je svima jasno, prema njihovim riječima, da je jedini cilj predsjednice Skupštine, odnosno SNP-a i URA-e koje predstavlja, ''opstrukcija bilo kakvog dogovora i produbljivanja krize''

Država u najvećoj političkoj krizi od uvođenja višeparlamentarizma, skoro sve partije pozivaju na dogovor oko objedinjenih parlamentarnih i predsjedničkih izbora, međunarodni partneri podržavaju taj stav, a “evropski” SNP i URA miniraju i sam pokušaj dogovora zakazujući predsjedničke izbore bez bilo kakvih konsultacija, u terminu kada oni ne mogu biti objedinjeni sa vanrednim parlamentarnim, ocijenili su iz Socijaldemorkata Crne Gore (SDCG).

Valjda je svima jasno, prema njihovim riječima, da je jedini cilj predsjednice Skupštine, odnosno SNP-a i URA-e koje predstavlja, “opstrukcija bilo kakvog dogovora i produbljivanja krize”.

“Kada uzmemo u obzir da su ove dvije partije opstruirale i pokušaje formiranja neustavne 44. Vlade, a da danas, mimo zdravog razuma, traže nastavam pregovora ili “rekonstrukciju” Vlade koja je pala, onda je jasno o kakvom se političkom cirkusu radi. Sve sa jednim ciljem, da što duže budu na pozicijama vlasti jer su, i jedni i drugi, svjesni da na izborima i nakon njih nemaju više šta da traže”, dodaju iz partije.

Navode da se Đurović  opredjeljuje da “opstruira održavanje izbora u jednom danu”.

“Na kraju krajeva, u vremenu kada se Crna Gora nalazi u teškoj ekonomskoj situaciji, predsjednica Skupštine, predstavnica SNP-URA se opredjeljuje da opstruira održavanje predsjedničkih i parlamentarnih izbora u jednom danu, time stvarajući veliki dodatni trošak za budžet, tj. za građanke i građane. A da ne govorimo o šteti koju država trpi svakim danom koji ove partije provode u vlasti, posvećeno radeći na agendi Aleksandra Vučića za satiranje Crne Gore”, zaključuju iz SD

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve