Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

Kalezić: CEP će voditi politiku na pošteniji i odgovorniji način

Saznanjem iz medija, kaže on, da će se primopredaja i potpisivanje Sporazuma o predaji državine desiti 22. maja, neposredno pred održavanje lokalnih izbora u Budvi, nismo mogli da ostanemo nijemi i ne reagujemo na takav postupak Vlade.

Crnogorska evropska partija je poručila građanima Budve da će voditi politiku na pošteniji i odgovorniji način, a ne samo deklarativno kroz prazne riječi, kako to rade predstavnici Vlade i JPMD koristeći opšte dobro svih građana u predizborne svrhe, što se kosi sa svim ljudskim načelima za fer učestvovanje u izbornoj kampanji i poštovanjem ostalih političkih subjekata, saopštio je kandidat za odbornika u Budvi-CEP Vladimir Kalezić.

Podsjetio je da je na  osnovu člana 10 Uredbe o Vladi Crne Gore, Vlada je 20. maja 2024. godine, bez održavanja sjednice, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova Vlade, donijela odluku u vezi realizacije zaključka Vlade od 14. maja i Sporazuma o predaji državine Luke Budva, kao i zaključak da se ovlašćuje direktor JPMD Mladen Mikijelj da potpiše Sporazum o predaji državine Luke Budva sa prethodnim zakupcem D.O.O. „Dukley Marina“.

Saznanjem iz medija, kaže on, da će se primopredaja i potpisivanje Sporazuma o predaji državine desiti 22. maja, neposredno pred održavanje lokalnih izbora u Budvi, nismo mogli da ostanemo nijemi i ne reagujemo na takav postupak Vlade.

“Dižemo glas protiv takvog načina postupanja, a oni neadekvatnim djelovanjem pokazuju svoju štetnu politiku i svojim osornim ponašanjem bjelodano su dokazali da su prevazišli, u negativnom značenju, manire političkog djelovanja nekadašnje vlasti DPS-a u Budvi”, naglasio je Jalezić.

Prema njegovim riječima građani Budve imaju i previše političkog iskustva da prepoznaju ovakav jeftin markentiški trik i zloupotrebu institucija u političke svrhe.

“Ako ćemo biti pošteni prema građanima i voditi odgovornu politiku treba da iznesemo istinu i hronologiju dogadjaja vezano za Luku Budva, a to je da je bivša Vlada premijera Dritana Abazovića ukinula privremenu mjeru Privrednog suda u januaru 2023. god. kojom se štitio zakupac luke i nedugo za tim u februaru mjesecu iste godine donijela odluku o vraćanju Luke Budva građanima Budve kroz sporazum između Opštine Budva i JPMD, ali ništa od toga nije realizovano, već je to ostalo mrtvo slovo na papiru”, istakao je on.

Kalezić tvrdi da je od februara 2023. godine nova Vlada mogla u bilo kojem trenutku da pokrene legitimno preuzimanje luke, a oni su se odlučili za taj potez četiri dana prije lokalnih izbora.

“Iz svega navedenog postavljamo pitanje uvaženom Predragu Zenoviću, kao predstavniku lokalne liste PES: Kako Budva ima šansu? Kako ima šansu, ako šaljemo poruku našoj omladini da je ispravno prisvajati tuđe zasluge i koristiti se opštim dobrom u predizborne svrhe zarad nekih političkih poena ili stotinu glasova. Sramota”, ističe on.

Crnogorska evropska partija, dodaje, poručuje slobodnomislećim gradjanima Budve: udite svoji,nepotkupljivii oduprite se svim manipulacijama, a mi kao najmlađa politička partija ćemo uvijek stajati na braniku pravih ljudskih vrijednostii poštenog postupanja u politici.

“Da bi se zaustavile ovakve devijantne pojave tu je CEP, zato na izborima 26. maja zaokružite broj 5. A Mi vas nikada nećemo iznevjeriti i do kraja ćemo braniti interesenaše Crne Gore i Budve. Sve za Crnu Goru, Crnu Goru ni za što! Sve za Budvu, Budvu ni za što”, zaključio je Kalezić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZekovic
23.05.2024-09:19 09:19

Rukovodstvo CEP-a, direktno je učestvovalo, 25 godina, u pokušaju uništenja Crnogorske pravoslavne crkve i vrlo nepošteno, a neprikriveno reagovalo na hiljade Crnogoraca i Crnogorki, koji su to spriječili. Rukovodstvo CEP-a, i dalje pomaže i podržava destruktivnu skupinu unutar CPC, koja je uzurpirala upravljanje Crnogorskom pravoslavnom crkvom i dalje na vrlo opasan način nastoji da uspori oporavak i napredak Crnogorske pravoslavne crkve. Gospodine Kaleziću, dali Vi to tražite od birača, da glasaju nepoštene i pokvarene osobe koje vode CEP, samo zato što Vi tvrdite, da ćete raditi pošteno i odgovorno? Zašto bi Vam vjerovali? Zato što je CEP nova partija, sa… Pročitaj više »

Djurovučinić
23.05.2024-13:16 13:16

Bobo stari druže,vrlo pokvareno si proturio tvoju istinu na štetu CEP a. Ovaj Kalezić npr pojma nema o čemu pišeš. Drugo kad je CEP i njegovo rukovodstvo bilo što kazao oko CPC,osim da joj daje snažnu podršku kao CG instituciji,i da ga frakciske borbe ne interesuju

BobZekovic
23.05.2024-16:06 16:06
Reply to  Djurovučinić

Djuro, stari poznaniče, vrlo pokvareno meni pripisuješ pokvarenost, koja stanuje tamo neđe na tvoju bandu. Vidio sam ja lijepo da Kalezić pojma nema o tome ko ste Vi iz CEP-a. Poznaniče Đuro, vrlo pokvareno si iznio da CEP daje CPC snažnu podršku kao CG instituciji. Pokvareno, zato što je CEP davao i daje beskrupuloznu podršku nesojima u CPC umirovljenog mitropolita Mihaila, da bi nastavila sa uzurpacijom upravljanja CPC i time dokrajčila CPC. Bliže detalje o svemu tome saznao sam od svemoćnog i svaznađajućeg preshedinika CEP-a, a najbliže kad ste krenuli da bijete Crnogorke i Crnogorce za Badnji dan. Ajde Đuro,… Pročitaj više »

Djurovučinić
23.05.2024-18:08 18:08
Reply to  BobZekovic

Dobro Bobo,ispada da si Ti jedini pošteni čovjek u CG. Ovo je ono…”godine počinju Januarom” ,a sve prije mene u baruštinu glibavu. Neće bit. Sadašnji rezultat su tri Crnogorske crkve u CG,jeli CEP po tvome kriv za to,izgleda jeste.

BobZekovic
23.05.2024-19:03 19:03
Reply to  Djurovučinić

To. “tri Crnogorske Crkve u Crnoj Gori”, je rezultat rada rukovodstva CEP-a, uključujući i Tebe, kao decenijskog člana Mitropolijskog savjeta CPC. U Crnoj Gori, Đuro, postoji samo jedna Crnogorska pravoslavna crkva. OPŠTECRNOGORSKI ZBOR 03.09.23, zaustavio je neprijateljski, rušilački rad Umirovljenog Mitropolita Mihaila, i grupe, paro i vlasto halapljivih, nasilnih osoba.. Za Arhiepiskopa Cetinjskog i Mitropolita CPC, hiljade Crnogoraca i Crnogorki, izabrale su Vikarnog Episkopa, gospodina Borisa Bojovića, svješenika izniklog iz Crnogorskog naroda, koji je uvijek bio uz Crnogorski narod i koji će uvijek biti sa Crnogorskim narodom. To se Đuro, pokazalo fantastično djelotvornim. CPC je oživjela, vratila se svom narodu.… Pročitaj više »

Djurovučinić
23.05.2024-18:17 18:17
Reply to  BobZekovic

Zaboravih,nema smisla podmetati da je neko iz CEP a učestvovao u ,kako kažeš mlaćenju Crnogorki i Crnogoraca na Badnji dan. Nije pošteno služit se takvom dezinformacijom, imaju li te CEP individue ime i prezime? Okle to sad.