Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Zirojević: Kojoj državi služi ODT Pljevlja?

Zirojević komentarisao odluku ODT Pljevlja o odbacivanju prijave koju je partija Socijaldemokrata podnijela zajedno sa kolegama iz SDP-a i LP-a, upitao je ''kojoj državi služi ODT Pljevlja''

Poslanik Socijaldemokrata Crne Gore (SDCG) i član Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Nikola Zirojević, komentarišući odluku ODT Pljevlja o odbacivanju prijave koju je ta partija podnijela zajedno sa kolegama iz SDP-a i LP-a, upitao je “kojoj državi služi ODT Pljevlja”.

“Ovo tužilaštvo, poznato po skandalima kada je od očigledne žrtve pokušalo da napravi okrivljenog (što je naravno završilo potpunim fijaskom), kada je, ko zna koliko puta, par ekselans krivična djela u Šavniku karakterisalo kao prekršajna, pa se danas Šavnikom, uglavnom zahvaljujući njima, bavi i briselska administracija, poznato po tome da je predsjednika opštine Pljevlja već jednom spasilo odbacujući krivičnu prijavu kada je državu izložio poruzi, očigledno primjenjuje odredbe nekog nama nepoznatog zakona i služi nekoj drugoj državi, a ne Crnoj Gori. Očigledno je i kojoj, onoj istoj kojoj služi i sam Vraneš”, naveo je Zirojević u saopštenju za medije.

On je rekao da će Socijaldemokrate, zajedno sa partnerima iz SDP-a i LP-a, tražiti preispitivanje ove odluke pred Višim državnim tužilaštvom, pozivajući i VDT-a Milorada Markovića da se uključi i posebno obrati pažnju na ovo tužilaštvo, poznato po, kako je kazao, “ohrabrivanju antidržavnog djelovanja”.

“Dodatan vjetar u leđa Vranešu čiju bi pojavu bilo sasvim suvišno komentarisati daju njegovi partneri iz PES-a i Demokrata koji, kako tvrde, ne žele da se vraćaju u prošlost, već samo i isključivo gledaju u budućnost. Očigledno je kakva je to budućnost – Pljevlja van Crne Gore, Pljevlja u sastavu neke druge države ili, u najmanju ruku, Pljevlja kao neka vrsta autonomne oblasti u Crnoj Gori. Sa ovakvim ODT i sa podrškom ovakvih partnera, ta Vranešova zamisao, koju dijeli sa kolegama iz Demokrata i PES-a, izgleda i nije toliko daleka budućnost”, rekao je Zirojević.

Na državnim institucijama je da, prema njegovim riječima, obezbijede poštovanje zakona i teritorijalnog integriteta Crne Gore, upozoravajući da, ako se nastavi na ovaj način, “Crna Gora može doći u vrlo nepovoljnu situaciju od koje će štetu imati sve građanke i građani”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve