Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

SD: Raščić oslobođen krivice, istina kad-tad izađe na vidjelo

Sutkinja Osnovnog suda u Pljevljima Ljiljana Popović oslobodila je danas krivice predsjednika Omladine Socijaldemokrata Pljevlja, Sanina Raščića, kojeg je Tužilaštvo teretilo za izazivanje panike i nereda nakon što je, dan nakon parlamentarnih izbora, napadnut u tom gradu, saopšteno je iz te partije

Sutkinja Osnovnog suda u Pljevljima Ljiljana Popović oslobodila je danas krivice predsjednika Omladine Socijaldemokrata Pljevlja, Sanina Raščića, kojeg je Tužilaštvo teretilo za izazivanje panike i nereda nakon što je, dan nakon parlamentarnih izbora, napadnut u tom gradu, saopšteno je iz te partije.

“Socijaldemokrate su, kao i uvijek, poštujući nezavisnost sudske grane vlasti, i te kako vodile računa da niti jednom objavom ne doprinesu stvaranju pritiska na Osnovi sud u Pljevljima, najdobronamjernije skrećući pažnju da se od žrtve ne može praviti krivac. Za razliku od nas, naša politička konkurencija, ali i značajan broj medija u Crnoj Gori, na najperfidnije načine su, potpuno neprimjereno, vršili pritisak na ovu granu vlasti i unaprijed donijeli osuđujuću presudu nevinom čovjeku, bez ikakvih dokaza”, navode iz SD-a.

Čovjeku čija je nevinost danas, kako pojašnjavaju, potvrđena i odlukom suda.

“Sada nam svima ostaje da se zapitamo da li se, u situaciji tenzija kakve su tih dana bile u Crnoj Gori, u Pljevljima možda i ponajviše, Osnovno državno tužilaštvo, bez ikakvog osnova, stavilo u funkciju crtanja mete nedužnom čovjeku i nanošenja političke štete Socijaldemokratama Crne Gore”, navode u saopštenju.

Kako dodaju, odgovor se, rekli bi, nazire iz presude sudije Popović.

“No, kako je to davno rečeno, pravda je spora, ali dostižna, pa je tako i u ovom slučaju pravda zadovoljena”, ističu iz SD-a.

Iz te partije poručuju da na kraju ostaje pitanje i da li će se oni koji su se pridružili sramnoj kampanji crtanja mete Saninu Raščiću, od političkih partija i medija pa dalje, udostojiti da mu, nakon ove presude, makar upute izvinjenje.

“A što se neuspješnog pokušaja nanošenja političke štete Socijaldemokratama u ovom slučaju tiče, svim onima koji su bili dio te orkestrirane hajke najbolji odgovor dala je upravo presuda sutkinje Osnovnog suda u Pljevljima. Cijenimo da će građani to znati da prepoznaju”, zaključuju u SD-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve