Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

SD: Potpuno ukidanje muzike u ugostiteljskim objektima nelogična mjera, Galić se resetovao, ali kasno

Oni navode da je dolaskom Igora Galića na čelo Instituta za javno zdravlje i Jelene Borovinić-Bojanić na mjesto ministarke zdravlja  ukinut stari sistem semafora i maksimalno relaksirane epidemiološke mjere

Nakon novih brojki, ulaska korona virusa u domove za stare i Brezovik dok je Crna Gora i dalje bez vakcine, čelnici zdravstvenog sistema su vidjeli šta su uradili, pa su se juče “resetovali”, vrativši sistem semafora i rigoroznije mjere, ocijenile su Socijaldemorkate SD.

Oni navode da je dolaskom Igora Galića na čelo Instituta za javno zdravlje i Jelene Borovinić-Bojanić na mjesto ministarke zdravlja  ukinut stari sistem semafora i maksimalno relaksirane epidemiološke mjere.

“Ovdje ne treba izostaviti ni činjenicu da su nove zdravstvene vlasti brzo po dolasku, valjda u želji da se svide građanima, u potpunosti otvorile crnogorske granice bez ikakve kontrole. I, mada su juče opet uveli PCR test na granicama, to je učinjeno samo za jedan manji broj zemalja u koje, nelogično, nijesu uvrštene zemlje regiona sa kojima je najveća cirkulacija stanovništva. Takođe, jučerašnje potpuno ukidanje muzike sa razglasa u ugostiteljskim objektima, iako nije od krucijalnog značaja, svakako jeste mjera koja je jedna u nizu nelogičnih”, istakli su u SD-u.

Podsjećaju da je Galić juče rekao da su epidemiološke mjere tek početak rigoroznijih i, kako kažu u SD-u, time nehotično priznao da je do sad IJZ sa njim na čelu očigledno bio u zimskom snu, iz koga ga je odjednom trgao broj oboljelih, umrlih i kritike.

“Kako su sve mjere: i one stare “relaksirane” i ove nagle “postrožene” dolazile upravo od Instituta za javno zdravlje, odgovornost novog direktora za ovakvo stanje, uz naravno ministarku zdravlja, jeste najveća. Naše zdravstvene vlasti u situaciji pandemije nijesu smjele da se pretvore u nekoga ko donosi populističke mjere, već je trebalo da vode zdravstvenu politiku. Ipak, nadamo se da ni sad nije kasno da, makar djelimično, isprave velike greške, sa još većim posljedicama”, zaključili su u SD-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve