Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

SD: Kako smo odbili učešće u vlasti, tako odbijamo tajne dilove Abazovića u vezi Otvorenog Balkana i Temeljnog ugovora

Kako su naveli iz SD-a, Otvoreni Balkan je kukavičije jaje Crnoj Gori, a građani moraju dobiti odmah na uvid Temeljni ugovor, koji Abazović krije, što upućuje na zakidanje interesa Crne Gore u procesu usaglašavanj

Kako su Socijaldemokrate odbile učešće u ovakvoj vlasti, u kojoj glavnu riječ suštinski vodi predsjednik susjedne države, a suverenističke partije su marginalizovane i svedene na nivo ikebane, tako ćemo kategorički biti protiv očitih tajnih i ličnih dilova u vezi sa Otvorenim Balkanom i manipulacijama Temeljnim ugovorom, koji treba da bude usaglašen javno i dostojanstveno, a ne u ponižavajućem i tajnom procesu, saopšteno je iz te partije.

Kako su naveli iz SD-a, Otvoreni Balkan je kukavičije jaje Crnoj Gori, a građani moraju dobiti odmah na uvid Temeljni ugovor, koji Abazović krije, što upućuje na zakidanje interesa Crne Gore u procesu usaglašavanja. To je danas jednoglasno zaključeno na sjednici Predsjedništva Socijaldemokrata.

“Na sjednici je naglašeno da će Socijaldemokrate iskoristiti sva pravna i politička sredstva da sačuvaju interes Crne Gore kako u vezi sa Otvorenim Balkanom, tako i u vezi sa tajnim pregovorima oko ugovora sa SPC, o kojem građani ne znaju ništa, uključujući da li ima karakter Temeljnog”, piše u saopštenju.

Rečeno je takođe da premijer Abazović do sada nije dao niti jedan argument za inicijativu Otvoreni Balkan, jer ih nema, a ipak se na njoj insistira zbog dilova i tajno preuzetih obaveza prema “važnim regionalnim igračima”, koji su ga suštinski i oktroisali na mjesto premijera naše, a suštinski tuđe vlade. Dodatno, naglašeno je da će i u drugim temama nastaviti beskompromisnu borbu i biti praviti čiste izbore, umjesto trulih kompromisa.

Razmatrani su i predstojeći, oktobarski lokalni izbori, uz naglasak da će Socijaldemokrate inovirati pristup lokalnim temama kao i da je potrebno da se politika na državnom nivou koju trenutno Socijaldemokrate vode, dodatno reflektuje i na lokalni nivo.

Na sastanku je zaključeno , kako su naveli da SD neće razočarati one koji im svakodnevno prilaze i koji vjeruju u njihovu politiku građanske, državotvorne partije koja ne pravi kompromise na štetu države, i uz to stalno kompetentno obrađuju životne teme.

“Naša partija ima stručnih kapaciteta da se bavi upravo temama životnog standarda i socijalne sigurnosti, one su naš programski prioritet i insistiraćemo na njima beskompromisno”, zaključeno je na sastanku.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve