Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

SD: BIRN objavljivanjem ”interaktivne mape” postaje saučesnik u širenju dezinformacija

Simpomatično je, ističu u toj partiji, to što su u kreiranju tog sadržaja učestvovali i novinari iz Crne Gore koji na taj način (ne)svjesno doprinose rastu tenzija

Socijaldemokratska Crna Gora (SD) ocijenila je da je organizacija BIRN je objavljivanjem “interaktivne mape“ o desničarskim organizacijama i potencijalnim prijetnjama postala saučesnik u širenju dezinformacija koje imaju za cilj da patriotizam, zamjenom teza, pretvore u ekstremizam i targetiranjem ljudi koji to nijesu, pokušaju diskreditovati na jedan besprizoran način.

– Crnogorsko društvo prije više od dvije godine ušlo je začarani krug ugnjetavanja njegovog građanskog, sekularnog, evropskog i evroatlanskog karaktera. Nesebičan doprinos razvoju takve atmosfere u društvu daje vlada u tehničkom mandatu, a ništa manje u tome ne učestvuju NVO i mediji iz regiona, koji zlonamjernom zamjenom teza na brutalan način nasrću na građanski karakter naše države – navedeno je u saopštenju SD-a.

Simpomatično je, ističu u toj partiji, to što su u kreiranju tog sadržaja učestvovali i novinari iz Crne Gore koji na taj način (ne)svjesno doprinose rastu tenzija.

– Umjesto da pomognu u odbrani društva od učestalih ekstremističkih nasrtaja koji dolaze iznutra i sa strane – zaključeno je u saopštenju SD-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Merlin
17.11.2022-13:41 13:41

Ovi iz SD su kao neke moralne vertikale a ne mogu ni cenzus da prebace. Ne šljivi vas niko ni 2% ….