Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

SD: Beransku vlast ne brine potencijalna ekološka bomba na Rudešu

Ovih dana beransku javnost, kao i nekoliko puta poslednjih godina, uznemirilo je saopštenje da se u objektima bivšeg industrijskog kompleksa na Rudešu nalazi velika količina neadekvatno uskladištenih opasnih hemikalija.

Ovih dana beransku javnost, kao i nekoliko puta poslednjih godina, uznemirilo je saopštenje da se u objektima bivšeg industrijskog kompleksa na Rudešu nalazi velika količina neadekvatno uskladištenih opasnih hemikalija. Socijaldemokrate, pored ove vijesti, uznemirava i činjenica da se nosioci vlasti u Beranama već šest godina ne uključuju u rješavanje ovog problema, iako on, kako ističu, predstavlja toliku opasnost za građane Berana i materijalna dobra opštine, da se sa pravom može o njemu govoriti kao tempiranoj ekološkoj bombi.

“Nesagledive su posljedice mogućeg incidenta, koji može nastati zbog činjenice da su hemikalije koje se nalaze u različitim objektima tog kompleksa neodgovorno uskladištene, sa isteklim rokovima, oštećenih pakovanja i slično, i to u objektima koji su urušeni i neobezbijeđeni. Za očekivati je da se poslije ovog našeg saopštenja oni oglase, te kao i svaki put do sada, proglase nenadležnim, ne shvatajući da jedna lokalna vlast mora da rješava sve probleme koji su na njenoj teritoriji, i stare i nove, prvenstveno zbog zdravlja i sigurnosti svih njenih građana”, ističu u SD-u.

Stoga, Opštinski odbor Socijaldemokrata Berana poziva lokalnu vlast u ovom gradu da se osvijesti i prestane baviti sitnom i nebitnom politikantskom pričom, zadovoljavanjem ličnih interesa „zaslužnih“ pojedinaca i manjih grupacija.

“Neka se uhvati u koštac sa ozbiljnim problemima, kao što je upravo ovaj o kojem govore, a ukoliko nemaju dovoljno znanja i kapaciteta da ga riješe, mogu nam se obratiti i mi ćemo im rado pomoći. Jer, nama je interes građana Berana na prvom mjestu. Budva je ipak 200 km daleko”, zaključuju u SD.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve