Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

SD Berane: Demokrate se, u napadu histerije, služe neistinama

''U nedostatku ijednog argumenta pribjegavaju uvredama, primitivizmom i neistinama''

Opštinski odbor SD Berane regovao je na juče objavljeno saopštenje Demokrata, ističući da razumiju „eskalaciju“ histerije i napetosti Demokrata koji u nedostatku ijednog argumenta pribjegavaju uvredama, primitivizmom i neistinama.

“Ova insuficijencija ideja je u potpunosti očekivana jer zna biti vrlo neprijatno kada se na najavljeni „opštenarodni skup u Podgorici“ za odbranu samo njima znane narodne volje, pojavi tačno 124 osobe. Vjerujemo da vam je ova kalkulacija vrlo poznata imajući u vidu da je u pitanju tačno toliko partijski zauzetih fotelja odnosno poslije tegobnog i fizički jedva izvodljivog, gubitka fotelje predsjednika parlamenta, taj broj je za nijansu niži ali sa tendencijom daljeg slabljenja. Partija bez ikad izrečenog stava o ijednom političkom pitanju dala je sebi za pravo da nekog nešto poduči pa se još i začuđeno pita kako se, kako rekoše desio „napad“ na njih. Budući da svaku političku aktivnost patetično pretvarate u neke izmišljene napade na vas, pridajući pritom sebi veću važnost od one stvarne, ukazujemo vam da je samo u pitanju jedna konstatacija činjeničnog stanja u Beranama do kojeg je dovela vaša i naravno, vladavina vaših koalicionih partnera čiji ste osvjedočeni „privjesci odnosno sateliti“, ali i vjerni podržavaoci često retrogradnih stavova i postupaka”, ističu u SD Berane.

Oni podsjećaju samo na neke efekte koje je proizvelo rukovođenje gradom Demokrata.

“Shodno zvaničnoj statistici Zavoda za zapošljavanje, u ovom gradu je nezaposlenost na nivou od 60 odsto, što bi moralo da izazove zabrinutost kod svakog odgovornog pojedinca. Ukoliko bi se neko posvećeno trudio da dovede do što većeg procenta nezaposlenosti, sigurni smo da bi veoma teško dostigao ovu cifru. Vaš predan rad u proteklim godinama doveo je i do masovnog iseljavanja stanovništa o čemu takođe govori oficijelna statistika. Ne manje važna zamjerka odnosi se i na katastrofalnu putnu i komunalnu infrastrukturu ili ćete pokušati i to da opovrgnete”, ističu iz SD.

Takođe podsjećaju i na trenutne penzionerske proteste (inače masovnije od onih koje su organizovali Demokrate ), koji se ovih dana, održavaju širom sjevernog regiona zemlje, a kojima se javno izražava nezadovoljstvo ovog sloja stanovništa zbog nezavidnog statusa.

“Dakle, još jedna očevidna obmana praćena demagogijom po čemu je vaša partija najprepoznatljivija. Pošto je vašim jučerašnjim saopštenjem čitavo Berane premijerno obaviješteno da ste nešto korisno radili u proteklom mandatu u ovom gradu, mi ćemo vas dokumentovano demantovati tako što ćemo preporučiti uvaženim čitaocima da izvrše uvid u vaš u potpunosti neostvareni predizborni program sa prošlog lokalnog izbornog ciklusa i uvjeriti se u istinitost naših tvrdnji”, navodi se u saopštenju SD Berane.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve