Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Šćepanović: Danilovgrad obiluje potencijalnim turističkim sadržajima koje treba valorizovati

Šćepanović je naveo da Danilovgrad obiluje potencijalnim turističkim sadržajima koje treba valorizovati kako bi u grad privukli veliki broj turista kojima su do sada uglavnom bili samo tranzitna stanica.

Turizam je jedna od strateških privrednih grana u Crnoj Gori. Dosadašnja gradska vlast to očigledno nije shvatila i premalo pažnje je posvećeno tom pitanju, kazao je Drago Šćepanović, kandidat za odbornika na listi „SDP i Građani – Svim srcem za Danilovgrad“,

On je naveo da Danilovgrad obiluje potencijalnim turističkim sadržajima koje treba valorizovati kako bi u grad privukli veliki broj turista kojima su do sada uglavnom bili samo tranzitna stanica.

“Jedno od mjesta koje bi moglo biti turistički biser ne samo Danilovgrada, već i Crne Gore je Landža. Landža, zbog nestvarne ljepote rijeke Zete koja protiče pored nje i svoje odlične pozicije u blizini centra grada i velikih svetilišta ka kojima idu stotine hiljada turista godišnje, idealno je mjesto za kamping turizam. Uz relativno mala ulaganja možemo u gradu komercijalizovati lokaciju koju su zaljubljenici u kampovanje već otkrili i posjećuju je i ovako neuređenu”, ističe Šćepanović.

Kako je dodao, zbog blizine rijeke Zete i obilja zelenila ona je idealno mjesto za jedan ljetnji festival elektronske ili rok muzike koji ćemo organizovati u formi javno-privatnog partnerstva i na taj način poboljšati turističku ponudu našeg grada.

“Ovo je samo jedan djelić u obilju neiskorištenih prirodnih potencijala sa kojima naša Opština raspolaže. Obavezujemo se da ćemo ove kapacitete iskoristiti na najbolji mogući način uz maksimalnu harmoniju sa prirodom kako se ona ni malo ne bi narušila. Ovakvi sadržaji služiće na korist svim našim građanima, ali i brojnim turistima koji će posjećivati naš grad i tako ga postaviti na sve turističke mape svijeta”, zaključio je Drago Šćepanović, kandidat za odbornika na listi „SDP i Građani – Svim srcem za Danilovgrad“.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve