Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Šćekić: Zdravstveni sistem uštedio preko 20 miliona, spriječeno da se novac odlije u privatne džepove; Abazović najavio izgradnju nove bolnice u Pljevljima

Održana sjednica Vlade

Ministar zdravlja u tehničkom mandatu Dragoslav Šćekić na današnjoj sjednici Vlade kazao je da zdravsteveni sistem funkcioniše mnogo bolje nego što je to bilo prije trenutne Vlade.

“Ono što je urađeno za ovih godinu, može da se poredi i sa prethodnih 15 godina. Spinovane informacije utiču na ljude koji treba da dođu u Crnu Goru. Poručujuem turistima da se potpuno sigurno mogu osjećati u Crnoj Gori. Znam zbog čega dolaze udari određenih lobija i kompanija. Odlivi sredstava iz javnog zdravstva su zaustavljeni u njihove džepove. Zaustavljen je bespotreban odliv preko 15 miliona eura. Preko 20 miliona je vrlo jasno ušteđeno i zaustavljeno da se odlije u privatne džepove”.

Tokom rasprave o stanju u oblasti palijativne njege u Crnoj Gori, ministar zdravlja u tehničkom andatu Dragoslav Šćekić rekao je je predviđeno osnivanje službi za specifično palijativno zbrinjavanje.

Istakao je da je razvoj palijativne njege značajan iz razloga humanosti, kao i u kontekstu razvoja zdravstvenog turizma.

Najavio je da će realizacija aktivnosti početi već od januara naredne godine.

Abazović najavio izgradnju nove bolnice u Pljevljima

Premijer u tehničkom mandatu Dritan ABazović govoreći o Pljevljima kazao je da je taj grad imao maćehinski odnos od centralne vlasti. Rekao je da se 43. vlada potrudila da se to stanje promijeni.

Najavio izgradnju nove bolnice u Pljevljima.

Kazao je da je ova Vlada i ovo Ministarstvo zdravlja već uradilo idejni prijekat nove bolnice u Pljevljima, da se završava konkurs za glavni projekat i da će nakon glavnog projekta da se otvori tender za biranje izvođača radova za izgradnju nove bolnice u Pljevljima.

Do kraja oktobra nema slobodnih mjesta u hotelima sa pet i četiri zvjedice

Ministar ekonomskog razvoja u tehničkom razvoju Goran Đurović rekao je da brojke govore da smo imali kvalitetnu sezonu.

“Na današnji dan imamo veliki broj gostiju. Dobre su najave i za postsezonu”, rekao je Đurović.

Abazović je govoreći o turističkoj sezoni kazao da slobodnog mjesta do kraja oktobra nema u hotelima sa pet i četiri zvjedice.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
08.09.2023-19:10 19:10

…čuli smo što ljekari i njihov sindikat kaže o ovom Ministru/stručnjaku/a sad mogu i građani da kažu na osnovu UŠTEDE u onakvom i ovakvom zdrastvu i uslugama …
Bravo majstore -štedite !