Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

SBB: Premijer Crne Gore pokazao veliko nepoznavanje istorijskih činjenica i nepoštovanje institucija

Savez za bolju budućnost BiH iznenađen je, kako su naveli u saopštenju, nepromišljenim i krajnje lošim postupkom novog premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića koji je čestitao Dan RS

Savez za bolju budućnost BiH iznenađen je, kako su naveli u saopštenju, nepromišljenim i krajnje lošim postupkom novog premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića koji je čestitao Dan Republike Srpske.

“Čestitanjem, naglašavamo, neustavnog praznika jednog bh. entiteta istovremeno je pokazao veliko nepoznavanje istorijskih i pravnih činjenica, nepoštivanje institucija i pravnog poretka naše zemlje, te očiglednu namjeru da doprinese vanjskoj destabilizaciji i narušavanju suvereniteta i međunarodnog subjektiviteta Bosne i Hercegovine.

SBB traži od ambasade Crne Gore u Bosni i Hercegovini da se hitno očituje o ovom nedvosmisleno pogrešnom postupku premijera Krivokapića, te da bosanskohercegovačkoj javnosti objasni da li negiranje ustavnog poretka, Ustava i Ustavnog suda BiH predstavlja zvanični stav Vlade Crne Gore ili nesmotren potez koji zaslužuje oficijelno izvinjenje”, navodi u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve