Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Savjetnik Stejt departmenta Šole otkazao posjetu Podgorici i regionu, dolazi samo Eskobar

Savjetnik američkog Stejt departmenta Derek Šole otkazao je ovonedjeljnu posjetu regionu koju je trebalo da počne danas sastancima sa kosovskim zvaničnicima u Prištini. Bilo je planirano da Šole zajedno sa američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom posjeti i Podgoricu

Savjetnik američkog Stejt departmenta Derek Šole otkazao je ovonedjeljnu posjetu regionu koju je trebalo da počne danas sastancima sa kosovskim zvaničnicima u Prištini. Bilo je planirano da Šole zajedno sa američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom posjeti i Podgoricu.

Radio Slobodna Evropa (RSE) objavio je da je Šole otkazao posjetu Kosovu iz “porodičnih razloga”.

Bilo je planirano da se Šole, zajedno sa američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, danas popodne sastane s predsjednicom Kosova Vjosom Osmani i premijerom Aljbinom Kurtijem, a sjutra s predstavnicima političkih stranaka.

Prema ranijim najavama Stejt departmenta, Šole je poslije Prištine trebalo da posjeti Beograd, a potom Sarajevo, Skoplje, Podgoricu i Zagreb.

Sarajevski portal Politički (Politicki.ba) danas je objavio da se Šole neće sastati sa zvaničnicima BiH “iz privatnih razloga” i da su otkazane sve njegove planirane aktivnosti za ovu sedmicu, a region će posjetiti “prvom sljedećom prilikom”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve