Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Šaranović: Uspjeli smo pokazati međunarodnoj zajednici da Crna Gora ozbiljno shvata svoje obaveze

''Usvojeni Zakon o sprječavanju pranja novca i finansiranja terorizma pokazuje našu posvećenost borbi protiv ovih ozbiljnih prijetnji''

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore, zajedno sa Vladom i Ministarstvom pravde, igralo je ključnu ulogu u sprječavanju potencijalnog stavljanja Crne Gore na sivu listu, što bi imalo značajne negativne ekonomske posljedice.

“Usvojeni Zakon o sprječavanju pranja novca i finansiranja terorizma pokazuje našu posvećenost borbi protiv ovih ozbiljnih prijetnji. Zahvaljujući posebnim naporima i
predanosti tima Sektora za finansijsko–obavještajne poslove Uprave policije, kao i podršci premijera i Skupštine, uspjeli smo pokazati međunarodnoj zajednici da Crna Gora ozbiljno shvata svoje obaveze, u skladu s međunarodnim standardima”, navodi ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

Isitiče da je vo je veliki korak naprijed u jačanju našeg finansijskog sistema i očuvanju i dodatnom snaženju integriteta naše ekonomije.

“Ovaj uspjeh jača našu poziciju u međunarodnim odnosima i doprinosi boljoj percepciji Crne Gore kao odgovornog i pouzdanog partnera u globalnim naporima protiv pranja novca i finansiranja terorizma”, kazao je Šaranović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve