Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Šaranović sa predsjednikom Republike i predsjednikom Kongresa Kolumbije: Uvijek se borite odlučno, iskreno i direktno

U Bogoti, glavnom gradu Kolumbije, održava se Sedmo plenarno zasijedanje Međunarodnog parlamenta za toleranciju i mir

Poslanik Skupštine Crne Gore, Danilo Šaranović, na poziv Globalnog savjeta za toleranciju i mir, boravi u trodnevnoj posjeti Kolumbiji.

U Bogoti, glavnom gradu Kolumbije, održava se Sedmo plenarno zasijedanje Međunarodnog parlamenta za toleranciju i mir.

Prvog dana posjete u Predsjedničkoj palati upriličen je susret sa predsjednikom Kolumbije, Ivanom Dukeom Markesom. Tom prilikom predsjednik Duke je u razgovoru kazao da je očuvanje mira jedan od vrhunskih prioriteta zemlje na čijem je čelu, uprkos izazovima u kojima se njihovo društvo nalazi.

Govoreći o aktuelnoj pobjedi države nad narko kartelima kazao je da lišavanje slobode najopasnijeg šefa narko mafije od pada Eskobara predstavlja najveću pobjedu savremene Kolumbije.

“Kada se borite protiv kriminala i korupcije, kada se borite za pravo, pravdu i pravnu državu, ne borite se ni lijevo, ni desno. Kada se borite iskreno, borite se odlučno i direktno, bez obzira na ideologije i u interesu svih građana”, naveo je on.

Drugog dana posjete upriličen je i svečani ručak sa predsjednikom Kongresa Kolumbije, Huanom Diegom Gomesom.

Šaranović i predsjednik kongresa Kolumbije

Tom prilikom predsjednik Gomes se u dobrodošlici zahvalio gostima na posjeti i kazao da je saradnja među parlamentima zemalja koje baštine zajedničke vrijednosti čine okosnicu dobre međunarodne saradnje.

“Jačanjem međuparlamentarne saradnje borimo se za one vrijednosti koji čine vašu krovnu misiju, a to su tolerancija i mir u svijetu”, istakao je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
ivan
29.10.2021-10:07 10:07

POŠA MALI ŠARANKO DA UGOVORI JEDAN KONTIGENT KOKAINA I DA TO PRIPIŠE CRNOGORCIMA DA SU NARKO DILERI, VRNUO SE IZ KOLUMBIJE KAD MI POŠLI ZA NJEGA