Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Šaranović pripremio predlog za razrješenje Brđanina

Istakao je da je prošlo doba kada je samovolja bila praksa

Ministra unutrašnjih poslova Danilo Šaranović saopštio je da će pripremiti  predlog za razrješenje Zorana Brđanina, direktora Uprave policije nakon što je Odbora za bezbjednost i odbranu dao negativnu ocjenu na izvještaj o radu UP za vrijeme njegovog mandata.

“Prije desetak dana sam, uz duboko poštovanje institucionalnog integriteta države, najavio važan korak u pravcu očuvanja reda i pravde unutar našeg sistema. Kao jedan od onih koji je u obavezi da čuva javni interes, obavijestio sam javnost da ću, ukoliko nadležni skupštinski odbor izrazi negativan stav prema izvještajima o radu Uprave policije za vrijeme mandata gospodina Brđanina, ili bilo kog drugog direktora, postupiti u skladu sa članom 16 stav 3 Zakona o unutrašnjim poslovima. Ovaj korak nije samo proceduralni akt, već odraz naše posvećenosti vladavini prava i nepristrasnosti”, kazao je Šaranović.

S obzirom na značaj ovog pitanja, Šaranović je kazao da čeka izvještaj Odbora za bezbjednost i odbranu o ishodu današnje sjednice.

“Odluke donesene na ovoj sjednici će biti osnova za dalje postupanje u potpunosti u skladu sa zakonom i procedurama naše države. Pripremiću predlog za razrješenje i dostaviću ga Vladi i nadležnim komisijama, s punom svijesti o težini i odgovornosti koju ovaj čin nosi. Svjedoci smo trenutka u kojem se jasno pokazuje da je došlo vrijeme kada se sudske presude, odluke Skupštine Crne Gore i njenih radnih tijela ne samo izriču i donose, već se aktivno uvažavaju i poštuju”, kazao je ministar unutrašnjih poslova.

Istakao je da je prošlo doba kada je samovolja bila praksa.

“Ovo je vrijeme u kojem se institucionalni integritet, transparentnost postupanja i poštovanje zakona stavljaju na prvo mjesto”, poručio je Šaranović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve