Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Šaranović: Potvrda da smo bili u pravu, u budžetu dovoljno novca

Prema njegovim riječima, ako je u prvom mjesecu isplate nadoknada bilo potrebno oko 3,5 miliona, to znači da će za isplate do kraja godine biti neophodno oko 28 miliona eura

Informacija Ministarstva rada i socijalnog staranja da će sredstava za isplatu obeštećenja korisnicama naknada po osnovu rođenja troje ili više djece biti dovoljno je i formalna potvrda održivosti zakonskih predloga poslaničkog kluba Demokrata. Uprkos zlonamjernim tvrdnjama uoči usvajanja budžeta da ovaj zakon neće biti održiv i da sredstava neće biti dovoljno sada imamo i zvaničan dokaz da sve što predloži naš poslanički klub, to se i ostvari, saopštio je poslanik Demokrata Danilo Šaranović.

“Kada smo predložili zakon kojim se ispravila nepravda prema bivšim korisnicama naknada, kojima je oduzeto Ustavom garantovano doživotno stečeno pravo, brojne naše kolege koje su sada u vlasti, su kritikovale to rješenje. Vrijeme je pokazalo, neosnovano. Pored toga da se radi o populizmu, tvrdili su da sredstava u budžetu nema i da ih budžetom nijesmo planirali, ali i da će za isplatu nadoknada u ovoj godini trebati najmanje 48 miliona eura. Međutim, hajde da vidimo šta govore brojke”, naveo je on.

Prema njegovim riječima, ako je u prvom mjesecu isplate nadoknada bilo potrebno oko 3,5 miliona, to znači da će za isplate do kraja godine biti neophodno oko 28 miliona eura.

“S obzirom da smo u budžetu za isplatu nadoknada planirali 29,5 miliona, to znači da će biti dovoljno sredstava za redovnu isplatu svim korisnicama. Takođe, 4.200 korisnica je zbog primanja nadoknada obustavilo isplatu penzije, pa će budžet Fonda PIO samo po tom osnovu biti u ovoj godini rasterećen za oko sedam miliona eura, što znači da će za isplate nadoknada biti potrebno više nego duplo manje nego što su tvrdili oni koji su danas u vlasti. Ukoliko svemu ovome dodamo i to da će se usljed objektivnih okolnosti kroz vrijeme smanjivati broj korisnica nadoknada onda to dovoljno govori o održivosti ovog zakona”,  kazao je on.

Stoga, zaklujuče Šaranović, vrijeme pokazuje da sve što smo mi predložili se bez bilo kakvih smetnji ostvaruje, a ako bilo kome padne na pamet da dira u dječije dodatke, besplatne udžbenike, nadoknade za majke i staračke nadoknade, naša najveća i istorijska dostignuća, neka bude spreman na opštu društvenu revoluciju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Dzenana
11.06.2022-14:40 14:40

Demokrate da ste Bili u pravi i da ste sto valjali nebi vam trajao mandat 6 mjeseci -pokrite se usima i na skolovanje da se ucite voljet CRNU GORU i cijenit ono za sto nam se dragi MILO DJUKANOVIC  izborijo i odvojio Drzavu od zle zajednice a vi ocete da je ponovo predate u narucje -VUCICA-PUTINA -DEMOKRATE  Sto dalje sape od CG!