Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Šaranović- Meken: Trend neispunjenih EU obaveza će se hitno promijeniti

Ambasadorki Meken su predstavljeni prioriteti Ministarstva, s posebnim naglaskom na vraćanje neprikosnovenog integriteta naše policijske službe i promociju njenog profesionalizma

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović sastao se danas sa britanskom ambasadorkom u Crnoj Gori, Don Meken.

“Šaranović se zahvalio ambasadorki Meken i partnerskim službama Ujedinjenog Kraljevstva na dosadašnjoj dobroj saradnji kroz brojne projekte, donacije i obuke, koje su u mnogome doprinijele unapređenju rada policijskih službenika. Imajući u vidu bezbjednosne izazove sa kojima se Crna Gora suočava, Ministarstvu će biti od velike koristi saradnja u dijelu obuka policijskog kadra, budući da su iskustva službenika partnerskih institucija od izuzetnog značaja na planu borbe protiv organizovanog kriminala”, saopšteno je iz MUP-a.

Danilo Šaranović i Don Meken

Ambasadorki Meken su predstavljeni prioriteti Ministarstva, s posebnim naglaskom na vraćanje neprikosnovenog integriteta naše policijske službe i promociju njenog profesionalizma.

„Naša vizija je jasna: ojačati antikorupcijske napore i interne mehanizme kontrole, uz revitalizaciju sastava policije kroz zapošljavanje novih generacija iz Policijske akademije“, izjavio je ministar Šaranović.

Sagovornici su se saglasili da je za efikasnu borbu protiv kriminala i korupcije od presudnog značaja kontinuirana saradnja Ministarstva unutrašnjih poslova i Specijalnog državnog tužilaštva. Ministar je naglasio da je u planu unapređenje kadrovskih i tehničko operativnih kapaciteta Specijalnog policijskog odjeljenja, upravo u cilju adekvatnog odgovora na potrebe SDT-a.

„Zabrinut sam što je Ministarstvo unutrašnjih poslova u 2023. godini planiralo ukupno 20 obaveza u strategijskom i zakonodavnom dijelu, od čega su realizovane svega četiri, odnosno ukupno 20 odsto”, kazao je Šaranović.

On ističe da to nnije samo statistika; to je pitanje efikasnosti i funkcionalnosti ključnog resora koji stoji na bedemu zaštite naših građana i naše države.

“Uvjeravam sve građane Crne Gore da će se ovaj trend promijeniti hitno i odlučno. Podići ćemo nivo izvršenja naših planova, ne samo kako bismo ispunili brojčane ciljeve, već i kako bismo osigurali da svaki aspekt našeg rada bude u službi bezbjednosti, pravde i blagostanja naših građana”, dodaje Šaranović.

On je poručio da, u trenucima odgovornog dijaloga i zajedničkog planiranja, “zastavu Crne Gore nosimo uzdignutu, svjesni da smo na putu izgradnje društva koje će biti bedem pravde i prosperiteta u svijetu koji se neprestano mijenja”.

“Ambasadorka Meken je čestitajući ministru na preuzimanju ove odgovorne funkcije, izrazila uvjerenje da će se rad na izgradnji čvrstog savezništva između Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva nastaviti u svim oblastima od zajedničkog interesa”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve