Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Saradnjom ženskih klubova lokalnih parlamenata do boljeg položaja žena u društvu

Svaka aktivnost Ženskog odborničkog kluba Glavnog grada biće isključivo usmjerena na podizanje nivoa kvaliteta života svih građana i građanki Podgorice što će, u krajnjem, doprinijeti neophodnoj suštinskoj demokratizaciji i humanizaciji politike

Razmjena iskustva i intenziviranje saradnje ženskih klubova lokalnih parlamenata u velikoj mjeri može doprinijeti afirmaciji rodne ravnopravnosti, boljem položaju žena u društvu i njihovom aktivnom učešću u političkom i javnom životu Crne Gore, zaključeno je tokom sastanka ženskih odborničkih klubova Podgorice i Bijelog Polja u Skupštini Glavnog grada. Sastanku je, pored predsjednice Gradskog parlamenta dr Jelene Borovinić Bojović, prisustvovao i predsjednik SO Bijelo Polje Ernad Suljević.

,,Ponosna sam na sastav Ženskog kluba Glavnog grada i mislim da u ovom sazivu svi imaju svoj prostor, da svi mogu da kažu sve što žele i misle i da se niko ne osjeća zapostavljenim. To je, po mom mišljenju, najbolji način da se pošalje poruka zajedništva i jedinstva, bez obzira na sve razlike među nama i upravo zato mi je jako važno funkcionisanje Ženskog kluba Glavnog grada, ali podjednako i saradnja sa svim ostalim ženskim klubovima”, poručila je Borovinić Bojović.

Pored afirmacije rodne ravnopravnosti saradnja lokalnih odborničkih klubova doprinijeće unapređenju međuopštinske saradnje koja je od suštinskog značaja za prosperitet cjelokupnog društva.

,,Dolazimo iz različitih partija, ali u našem klubu nema mjesta nikakvim podjelama jer smo vezane istim ciljem, a to je da žene u Crnoj Gori bolje i kvalitetnije žive”, istakla je kopredsjednica Ženskog odborničkog kluba SO Bijelo Polje Gordana Knežević.

Borovinić Bojović je izrazila nadu da će i ostale opštine osnovati ženske odborničke klubove kako bi zajedničkim snagama postigli konkretne rezultate.

Svaka aktivnost Ženskog odborničkog kluba Glavnog grada biće isključivo usmjerena na podizanje nivoa kvaliteta života svih građana i građanki Podgorice što će, u krajnjem, doprinijeti neophodnoj suštinskoj demokratizaciji i humanizaciji politike.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve