Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Saradnja od suštinskog značaja za jačanje pravosudnog sistema Crne Gore

Sastanak je, kako je saopšteno iz resora, bio prilika za razgovor o trenutnom stanju i perspektivama saradnje između Crne Gore i Hrvatske u oblasti pravosuđa

Crna Gora i Hrvatska imaju odličnu saradnju u oblasti pravosuđa, zaključeno je na sastanku ministra pravde Andreja Milovića i ambasadora Hrvatske Veselka Grubišića. Sastanak je, kako je saopšteno iz resora, bio prilika za razgovor o trenutnom stanju i perspektivama saradnje između Crne Gore i Hrvatske u oblasti pravosuđa.

Iz resora su kazali da je Milović, izrazio zadovoljstvo dosadašnjim napretkom u saradnji između dvije zemlje u pravosudnom sektoru.

“Saradnja je od suštinskog značaja za jačanje pravne sigurnosti i efikasnosti pravosudnog sistema u Crnoj Gori”, kazao je ministar.

Milović je takođe naglasio da je podrška Hrvatske u ovoj oblasti od izuzetnog značaja za dalji razvoj crnogorskog pravosuđa.

Ministar je upoznao ambasadora sa planiranim reformama u crnogorskom pravosuđu i istakao da je “dragocjena podrška Hrvatske od suštinskog značaja u ostvarivanju tih reformi”.

Naglasio je kako se Crna Gora oslanja i na bogato iskustvo Hrvatske u procesu reformi.

Obojica su se složila da je hrvatsko iskustvo veoma značajno u postizanju visokih standarda pravosudnog sistema, te da će ova saradnja dodatno ojačati temelje vladavine prava u Crnoj Gori, konstatovano je tokom susreta.

“Hrvatska ima čvrstu namjeru da i dalje podržava Crnu Goru na njenom evropskom putu”, kazao je Grubišić.

On je naglasio važnost regionalne saradnje i uzajamne podrške u svim pitanjima od obostranog interesa.

Iz MP su kazali da ambasador je pohvalio napore Crne Gore u implementaciji reformi u pravosuđu i naglasio potrebu za nastavkom ovog puta.

Sastanak je, dodaju, zaključen dogovorom o nastavku dijaloga i razmjeni iskustava u cilju unaprjeđenja pravosudnog sistema i postizanja najviših evropskih standarda.

Na kraju sastanka, ministar je izrazio zahvalnost Hrvatskoj na podršci i izrazio uvjerenje da će ova saradnja i dalje jačati, donoseći obostrane koristi i doprinoseći regionalnom prosperitetu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve